Pozsony a múlt, Bratislava a jövő!

2021. február 20. 15:47

A Dobrev-féle bratislavázás pedig nem, hogy nem segít, árt is. Nekünk, felvidéki magyaroknak és Magyarországnak is.

2021. február 20. 15:47
Pomichal Krisztián
Ma7.sk

„Bizonyára olvasóinknak is feltűnt már, hogy kevés kivételtől eltekintve a szlovák sajtóban egyfajta nemzeti minimum a magyarellenes sovinizmus. Legyen szó liberális vagy szocdem, balos médiumról, ha a magyarokba kell rúgni egy jót, egyformán lendül a lábuk.

Az aktuális támadást éppen az egyébként rendkívül liberális, mindenféle kisebbségi csoportok érzékenységét árgus szemekkel figyelő Aktuality.sk követte el, amely egyébként Szlovákia legolvasottabb hírportálja. Újságírójukat, Zolo Mikešt most az akasztotta ki, hogy Magyarországon ügy lett abból, Dobrev Klára egy néhány nappal korábbi EP plenáris levezető elnökeként azt találta mondani:

»(...) most megadom a szót Hajšel úrnak, aki Bratislavából jelentkezik.«
A pofátlanság határa után ma már a szervilizmus határát is nehéz megtalálni a baloldali politikusok körében, s a legrosszabb az egészben, hogy Dobrev Klára valószínűleg nem is érti, mi a baj ezzel a nyilatkozattal.

Pedig nem bonyolult. 

A mindenkori magyar kormánynak alapvető érdeke (kellene, hogy legyen), nem csak elvi, nemzetpolitikai, hanem gazdasági szempontból is, hogy az elszakított magyarságot támogassa, fennmaradását elősegítse. A Dobrev-féle bratislavázás pedig nem, hogy nem segít, árt is. Nekünk, felvidéki magyaroknak és Magyarországnak is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2021. február 21. 13:01
Nem kedvelem Dobrev Klárát, sem a stílusát, sem az állításait. Ellenszenvemnek számos hozzászólásban hangot is adtam. Most azonban nem tartom szerencsésnek a megtámadását, amiért mint EU alelnök, szlovák képviselőtársának szót adva Pozsonyt szlovákul nevezte. Minden más esetben helyeslem Pozsony magyar nevének használatát, de most nem. Nagyon udvariatlan lett volna. Azt se felejtsük, hogy Szlovákia V4-es szövetségesünk. Érdekünk nem a szlovák nacionalizmus gerjesztése, hanem az együttműködés, barátság erősítése. A jelenlegi szlovák miniszterelnök szimpatikus nyilatkozatokat tett. A szlovákiai magyarságnak is elemi érdeke a jó államközi kapcsolat. Szlovákia jelenleg a vírusfertőzés miatt nagy bajban van . Különösen helytelen ebben a helyzetben támadni.
tothpal
2021. február 21. 12:36
Dobrev Klárának fogalma sincs a magyar történelem tényeiről, de vélhatőan a bolgár történelemről sem...
Vasalo
2021. február 20. 22:11
Krisztián nektek meg ilyen panaszkodás helyett már régen fel kellett volna jelenteni azt kommunista csöcseléket az UjSzoban. Az szennyezi a magyarokat, és már egy sereg ügy is van, ami sérti az ottani sajtotörvényt. Hogyhogy nincs közöttetek egy ügyvéd sem aki fel jelentené azt a szemét társaságot akik hetekig egy szaros cikket sem hoztak le a magyarok gondjairól, de bezzeg teletömték a lapot az index, az szfe meg biztosan mostanában a klubrádio szennyével ( Juhász alias treszkás Kata tollából). Gondolom, hogy a magyarok már szoba sem állnak azokkal a szemetekkel, de azért még mindig talán 5-10000 ezer példányszámban szennyezik a levegöt.
Moslékzabáló
2021. február 20. 20:40
A hazánkban lakó komcsiknak és libernyákoknak Bratislava, nekünk, magyaroknak Pozsony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!