Orbán Viktor nem ismeri az oltási tervet?

2021. február 09. 18:48

Egy éve egyetlen igazán fontos ügy van Magyarországon és a világon: a koronavírus ügye.

2021. február 09. 18:48
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Több mint 13 ezren hunytak el a betegségben itthon, százezrek pedig elveszítették a munkájukat.

Mindezek után mit látunk? Azt, hogy Orbán Viktor néhány nappal ezelőtti szavait az Emberi Erőforrások Minisztériumának kellett pontosítani, miután a miniszterelnök az oltás menetéről beszélt. Orbán ugyanis először azt mondta, hogy amikor valaki a regisztráció után elmegy az oltópontra, ott közlik csak vele, milyen vakcinát tudnak neki adni, ott derül csak ki, mik a választási lehetőségek.

Ezt kellett helyreigazítani a minisztériumból, miszerint már az előzetes értesítőből kiderül, milyen védőoltások közül lehet választani annak, aki sorra kerül.

Elfogadhatatlan, hogy Orbán nincs tisztában az oltakozás menetével. Könnyen elkerülhetnénk ezeket a végtelenül kínos és a közbizalmat romboló mozzanatokat akkor, ha a kormány nyilvánosságra hozná a teljes oltási tervet.

Titkolózás és egymásnak ellentmondó kormányzati nyilatkozatok helyett egyértelmű információkra és teljes átláthatóságra van szükségünk! Csak így növelheti a kormány az oltás körüli közbizalmat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2021. február 09. 22:57
,,Orbán ugyanis először azt mondta, hogy amikor valaki a regisztráció után elmegy az oltópontra, ott közlik csak vele, milyen vakcinát tudnak neki adni, ott derül csak ki, mik a választási lehetőségek.,, Hazudik Cseh Katalin, mert nem ezt mondta. Amit mondott nincs benne a ,,csak,, szó. A következőt mondta: ,,Amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk,, ,,Az ATV Híradója megkereste az Emmit a kérdés tisztázása érdekében. ,,Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést,, - írta a minisztérium válaszában. A sor végére vonatkozó miniszterelnöki kijelentést pedig annyiban egészítette ki a tárca az ATV-nek küldött válaszában, hogy ,,aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést,, ,,Lehet választani az oltások között, de az az életszerű, ha egy oltóponton egy adott napon egyféle vakcina lesz, és akkor a páciens eldöntheti, azt kéri, vagy nem kéri. Ha nem kéri, akkor várhat egy másik vakcinára, mondta a hvg.hu podcastjében Kovácsy Zsombor egészségügyi jogász,,
KBA98
2021. február 09. 19:31
szappannal sikáld ki a szádat, mielőtt Orbán Viktor nevét kiejted
EMM195
2021. február 09. 19:20
Rohadjatok meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!