Mindent felülmúl az ellenzék felelőtlensége

2021. február 15. 21:04

Szomorú volt látni, hogy fontosabb, hogy a kormány sikertelenségéről szónokolhassanak, mint az, hogy segítsenek a bajba jutott embereken.

2021. február 15. 21:04
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Évadnyitó ülést tartott az Országgyűlés. A Háznak a tavaszi ülésszakban sok fontos döntést kell meghoznia, a többi között a gazdaság újraindításával kapcsolatban. A szokásoknak megfelelően Orbán Viktor napirend előtti felszólalása nyitotta az ülést. A miniszterelnök sok más elhangzott gondolat mellett arra kérte az ellenzéket is, hogy támogassa a járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket. A baloldal azonban megint elszalasztotta a lehetőségét annak, hogy a jó oldalra álljon.

Mintha meg sem hallották volna, miről beszélt a miniszterelnök, úgy fröcsögtek a frakcióvezetők minden másról, amivel a kormányt támadni tudják. Egy szót sem ejtettek arról, hogy hogyan viszonyulnak a kormány gazdasági újraindítással kapcsolatos elképzeléseihez, vagy hogy támogatnák-e azt egy későbbi szavazáson.

Az viszont már most kiderült: a veszélyhelyzet meghosszabbítását nem szavazták meg a baloldali képviselők, így a döntés csak a fideszes többség voksaival születhetett meg.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az ellenzéken múlik, február 22-én hétfőn egy sor fontos intézkedés mellett megszűnt volna az ágazati bértámogatás, a hitelmoratórium, az adó- és járulékcsökkentés, a bérleti díj elengedése, a háziorvosok béremelése és az otthonfelújítási támogatás is. Természetesen ezeket előbb-utóbb az Országgyűlés rendes jogszabályokban elfogadta volna, addig azonban az érintettek minden, az imént felsorolt lehetőségtől elestek volna.

Szomorú volt látni, hogy fontosabb, hogy a kormány sikertelenségéről szónokolhassanak, mint az, hogy segítsenek a bajba jutott embereken.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. február 16. 09:10
ez egy csürhe
Ati Papa
2021. február 16. 09:02
Hát, nem okoztak csalódást a felszólalók. A női rikácsbrigád is csak azt bizonyította, hogy imád szerepelni. A leghülyébb és legaljasabb felszólaló az volt, aki azt merte mondani, hogy a kormány a külügyminiszterre bízta, hogy milyen vakcinát vegyen. Ezzel legyalázott nagyon sok éjt-nappallá téve dolgozó laborost, orvost, egyéb szakértőt,szervezőt. Egy felszólaló sem volt az ellenzék részéről, aki azt mondta volna, hogy az ö szakértői szerint ezt, vagy azt a dolgot másképpen, vagy hogyan kellene csinálni. Igazolódott az egyszeri falusi ember nagy mondása: " Ugatnyi könyű...de cselekednyi !! "
Senye Péter
2021. február 16. 08:14
A demokráciához hozzátartozik, hogy időnként az ellenzék együttműködik a kormánnyal.
Moslékzabáló
2021. február 16. 06:00
És? Tíz éve ezt csinálják. Nekik ez a dolguk. Nekünk, magyaroknak meg az, hogy ezt a hordát ne engedjük a hatalom közelébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!