Még egy nagy levegőt

2021. február 22. 07:16

Valami zavar lehet a hatalom köreiben, ha úgy érzik: még ez a nem kis lélegzet hiányozhat, hogy bebiztosítsák jövő évi győzelmet.

2021. február 22. 07:16
Friss Róbert
Népszava

„Ha van mitől féltenie a kormánynak a hatalmat, az a járvány kezelésének káosza, ami kormányzóképtelenségét bizonyítja. A kormányzóképesség viszont a legfőbb ütőkártyája volt – és maradt – a hatalomnak, annak a propagandakormányzásnak, amihez körömszakadtáig ragaszkodik, miközben kapkodva harap és karmol, mert sarokba szorítva érzi magát. Inkább elviselhetőnek érzi és feleslegesen magára húzza az amúgy is lefojtott Klubrádió miatti nyugati kritikákat, tartja anyagi és morális nyomás alatt a kormánykritikus sajtó maradékát. Hiábavalóan: nem a média dolga ugyanis, hogy kormányt váltson, az a politika feladata. A médiáé »csak« annyi, hogy a hatalmat a valósággal és saját hazugságaival, habzsolásával szembesítse, hogy a nyilvánosságot tájékoztassa a valóságról, hogy felerősítse a nyilvánosság hangját. A médiavilág pedig van annyira szegmentált, hogy a rendszerkritika itt vagy ott felszínre törjön, bármennyire sikeres volt is a Fidesz a közvélemény semlegesítésében. A valóság végül is mindig, újra és újra feltűnik, gyorsvonatként közeledik, és nem lehet megállítani.

Mondhatja ezért a külügyminiszter, hogy az egész nyugati sajtó hazudik, amikor számon kéri a sajtószabadságot. A sajtószabadság mértékadó polgári idea, de a valóságban soha nem létezett, nem is létezhet, mert a nyilvánosság szabadságához kötődik, ahhoz, mennyire igényli a közönség a tudást saját közösségéről.

Ezért téved a külügyminiszter és a hatalom: nem az a gond, hogy egy kormány erős, konzervatív, kereszténydemokrata, patrióta politikát folytat. Hanem az, hogy hazudik a valóságról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. február 22. 15:47
"Még egy nagy levegőt" Nagy Imrének is pont ez volt az utolsó szava, mielőtt apádék felakasztották.
nemecsekerno_007
2021. február 22. 11:12
Hülyék vagytok mint a segg. Ezt 24 órában folyamatosan bizonyítjátok, 10 éve. Nem lehet veletek mit kezdeni, mert az ilyen gondolkodással nem lehet.
józan paraszti ész
2021. február 22. 09:51
Ez különösen sz@rra sikeredett. Nagyon erőlködött, és végül csak magát adta. Mondom, szar lett.
VeJoLa
2021. február 22. 09:39
áporodott rombert megint alternatv univerzumból hazudozik! Macron afrikaikanak ajándékozza az EU szerint kóser vakcinát, mert otthon nem meri beadatni! Kurz össze-vissza kapkod, Szlovákia pánikba tesztel, Merkel egyre lejjebb szorítja a lazítás feltételeként megnevezett fertőzöttségi határértéket! Izraelben a magas átoltottság dacára sem állt le a járvány! A legjobb az lenne, ha felhagynánk a BigMédia BigPánikjával, és egyszerűen kiszállnánk a pandémia-szellemvasútból, bár így se mi vagyunk az EU-szerelvény legőrültebb vagonja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!