A republikánusok Trump markában vannak

2021. február 13. 22:58

Az eljárás tanulsága, hogy az elnök hazudhat a választásról és felheccelheti a lázongó csőcseléket, de nem kell tartania a kongresszus kezében lévő utolsó lehetőségtől.

2021. február 13. 22:58
David Smith
The Guardian

„És csakugyan, Trump mindig is elhitte, hogy ami nem öli meg, az megerősíti. Az orosz befolyással kapcsolatos vizsgálat és az Ukrajna kényszerítésével kapcsolatos impeachment mind fegyverré vált a kezében, amivel meggyőzhette támogatóit, hogy a mélyállam boszorkányüldözést folytat ellene. 

A második impeachment is beleillik ebbe a narratívába. A jelek ott vannak Trump védőügyvédjeinek érveiben. Michael van der Veen úgy hivatkozott az eljárásra, mint »politikailag motivált boszorkányperre« és »alkotmányellenes politikai bosszúra«.

[...]

Bármi is legyen Trump terve, a kritikusok attól tartanak, hogy precedensértékű döntés született. Az eljárás tanulsága – amit épp az ostrom helyén tartottak –, hogy az elnök hazudhat a választásról és felheccelheti a lázongó csőcseléket, de nem kell tartania a kongresszus kezében lévő utolsó lehetőségtől. Ez Trump veszélyes öröksége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. február 14. 18:23
Dávid, Dávid..látogassa meg magát Geroge Floyd szelleme és valamelyik BLM aktivista..
SwordFish
2021. február 14. 18:09
Ez a David Smith az amerikai kommunizmus mértékegysége akar lenni, hát, sikerült neki.
furunkulus13
2021. február 14. 11:36
Óriási demokrata pofáraesés ez a második impeachment. Az aranyszabály ismét megerősitetett, döglött lovat nem rugdosunk!!
MayorAnna
2021. február 14. 10:36
Kovács! ("felheccelheti a lázongó csőcseléket...") Biztos, hogy nem kevered a választási csalást számonkérő tömeget a fosztogató/szobordöntögető/gyilkoló BLM társasággal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!