Heródes-gyerekkórház

2021. február 02. 11:58

Nemcsak undorító és lehangolóan ostoba, nem csupán szánalmas és szinte abszurd módon képtelen, de vérforraló-vérlázító módra felháborító, elvetemültségében gyalázatos, gonoszul számító mivoltában kifejezetten büntetésre, visszacsapásra ingerlő is.

2021. február 02. 11:58
Domonkos László
Magyar Hírlap

„A béke-Nobel-díjat sokan megkapták, Henry Kissingertől Andrej Szaharovig, Teréz anyától a dalai lámáig, Mihail Gorbacsovtól Lech Walesáig. Hogy utóbb Jimmy Carter, Barack Obama és az Európai Unió (!) is, még hagyján – végtére is ez még csak a degenerálódás lassú, de annál látványosabb fölerősödését mutatja: különben is, miért pont e díj odaítélése különbözne az általános elhülyülés és elposványosodás – a valódi reputáció, az igazi elismerés végletes és végzetes korrumpálódása, eltorzulása és tönkremenetele – folyamatától? Csakhogy BLM (antifa)-ügyben a helyzet, ha lehet, még ennél is rosszabb. Nemcsak undorító és lehangolóan ostoba, nem csupán szánalmas és szinte abszurd módon képtelen, de vérforraló-vérlázító módra felháborító, elvetemültségében gyalázatos, gonoszul számító mivoltában kifejezetten büntetésre, visszacsapásra ingerlő is.

Joggal kérdezhetjük: mi jöhet még ezután? Ha a fehér embertársait elképesztő arrogáns, primitív barbársággal megalázó, végtelenül erőszakos, romboló, pusztító, hányingert keltő »ideológiát« terjesztő »mozgalom« Szaharov, Teréz anya, Walesa vagy akár Gorbacsov örökébe léphet, ennek hihetetlen abszurditását három Mrozek, tíz Beckett meg öt Ionesco tálentuma sem képes felülmúlni. (Pozsonyi Ádám barátomnak is igencsak fel kéne kötnie a felkötnivalót.)

Persze nincs új a nap alatt. Sztálinnal a kortárs világ legnagyobbjai bratyiztak, nemcsak Churchill és Roosevelt, hanem olyan írók is, mint például Henri Barbusse, André Malraux és H. G. Wells. A négyelemis Elena Ceausescu (»a világhírű vegyész«) elismert, nagy nyugati egyetemek díszdoktora lehetett, a tömeggyilkos Tito éppúgy különféle rangos kitüntetéseket kaphatott, mint Mao vagy éppen a hazája fővárosába idegen tankon érkező Kádár.

Az ember az egyetlen állat, amely el tud pirulni – van is oka rá, mondta Mark Twain.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kücsük
2021. február 03. 10:12
Na és a marxista terrorista Mandelát már meg sem említjük? Ő már szart sem ér? Rasszista :D
56október
2021. február 02. 23:45
Nem az a felháborító, hogy a BLM Nobel békedíjat kapjon, hanem hogy ez egyáltalán megfordul valakinek a fejében. Ennek a díjnak feltételei, kritériumai vannak, egyértelműen, taxatíve rögzítve. A BLM egyetlen egynek sem felel meg!
avízazúr
2021. február 02. 19:33
Istenem, miért kell a jelöltek listáján háborogni!?!?!? Nagyon sokan jogosultak - pozíciójukból adódóan - személyesen jelölni, nem kell testületi jelölés. Történetesen én is jelölhetném például ennek a posztnak a szerzőjét, ha például poénkodni akarnék a Nobel-bizottsággal.
qwertzu
2021. február 02. 13:07
A szerző nevét sem sikerült teljesen eltalálni, a képét meg még annyira sem. :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!