Hamis az ukrán kormány megbékélési szándéka

2021. február 11. 15:13

Fokozatosan szorítják ki a magyar nyelvet és szimbólumait Kárpátaljáról.

2021. február 11. 15:13
Keresztes László Lóránt, Ungár Péter
MTI-OS

„Hamis az ukrán kormány megbékélési szándéka, lévén napról napra olyan javaslatokat terjesztenek elő, ami a kárpátaljai magyarok anyanyelvi jogait szűkíti. Fokozatosan szorítják ki a magyar nyelvet és szimbólumait Kárpátaljáról. Egy nemrég benyújtott törvényjavaslat szerint megtiltják a magyar zászló használatát közhivatalokon és a magyar himnusz éneklését.

Ez a szándék elfogadhatatlan és nem segíti a magyar ukrán párbeszédet.Minden olyan intézkedés, mely a Kárpátalján élő magyarokat hátrányosan érinti megengedhetetlen és ellentétes az ukrán-magyar alapszerződéssel. Amíg ez a helyzet nem változik indokoltnak tartjuk Ukrajna NATO csatlakozásának vétóját.Valódi párbeszédre akkor lesz lehetőség, ha Ukrajna abbahagyja a szülőföldjükön élő magyarok jogainak csorbítását és megvédi állampolgárait”.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2021. február 12. 08:57
A kacsingatós gyilkos Kádár elutasította Hruhcsov ajánlatát Kárpátalja magyarlakta részeinek visszaadására... Eközben a románok is zavartalanul folytatják a magyar jelenlét nyomainak eltüntetését Erdélyben. Régi magyar temetőket számolnak fel, helyükbe parkot létesítenek.
rókabácsi
2021. február 11. 17:56
és ezért miért nem írtatok M. Webernek? ganaj népség!
rókabácsi
2021. február 11. 17:42
lempések! fletót hergelitek ezekkel a szövegekkel!? ugyan miért lettetek a külhoni magyarok szószólói?
anegy_
2021. február 11. 17:41
Mivel ez a két f@szkalap is a semmirekellő kategória, nem is lájkolom se jó, se rossznak. Két nulla elvtárs! Feltalálták a spanyolviaszt az ukrán kormány ellen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!