Trockijtól jobbra minden tiltottá válik az USA-ban

2021. január 12. 07:37

Az Egyesült Államokban elkezdték felszámolni a szabadságot.

2021. január 12. 07:37
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Készséggel elhiszem, hogy sokak ingerküszöbét már nagyon nehéz átlépni manapság – és ebben valamelyest az újságírók is sárosak, hiszen ha kell, ha nem, mindenhonnan záporoznak a végletes megfogalmazások –, de arra kérem önöket, hogy most valóban úgy higgyék el, amit mondok, mintha soha nem használtam volna megfelelőbb szavakat: az Egyesült Államokban de jure elkezdték felszámolni a szabadságot.

Sokszor beszéltünk már arról, mennyire keményen korlátozzák a közösségi oldalak a konzervatív médiumokat és véleményformálókat (vagyis hogyan vágják vissza az általuk potenciálisan elérhető emberek számát); a problémával persze mindenkinek szembesül – hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy például a Facebookon már bőven nem az számít, mennyi követővel bír valaki, hiszen ennek számnak ténylegesen csupán a 15-20 százalékát lehet elérni –, nemrég Varga Judit is értetlenkedve állapította meg, hogy csak úgy, egyik pillanatról a másikra töredékére esett vissza a hivatalos oldalának elérésszáma – és a többi, és a többi.

Igen, ez egy dolog. Tudtuk, hogy van egy hendikepünk, ami végtére is megtisztelő, hiszen a szó eredete az a súly, amit lóversenyeken a lovakra helyeznek, és minél esélyesebb egy ló a verseny megnyerésére, annál nehezebb a rajta lévő hendikep súlya. Lassan megszoktuk a háromnapos, egyhetes, majd harmincnapos tiltásokat is, a tartalékprofilok világát, az évekre visszamenően bemószerolható kommenteket kereső házmesterek tevékenységét. Igazságtalan, de a jobboldali gondolatnak az elmúlt évszázadokban mindig is súlyos hátrányból kellett indulnia.Lényegében azóta, hogy létezik modern média.

Ám az, amit az elmúlt napokban látunk, ettől minőségileg eltér. A Capitolium – minek is nevezzük ezt? – ostroma után nem az a félrenézős, sunyi cenzúra bontakozik ki, mint a 2010-es években, ami néha többet, néha kevesebbet hagyott, de azért bizonyos témakörökben megbízhatóan lecsapott – hanem a vérbő elnyomás. A techcégek most már teljes természetességgel jelentik be, hogy blokkolják a trumpista tartalmakat, hogy  ezzel komplett közösségeket lehetetlenítenek el, és a balos sajtótermékek is tárgyilagos hangnemben közlik, hogy bizony-bizony, így jár az, aki rossz fát tesz a tűzre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2021. január 12. 16:24
Biivisz
2021. január 12. 16:23
"Közép-Európa lesz a következő célpont, mindenfajta szempontból. Készüljünk." Bízom benne, hogy már annyira el lesznek foglalva a belpolitikával, hogy nem lesz energiájuk kifelé támadni. Persze azért, csak tartsuk szárazon puskaport.
Box Hill
2021. január 12. 11:31
Hogy végezze egy olyan ország, amely okos elszigeteltségét Európa elleni háborúkkal törte meg, majd szent szövetségese, a Szovjetunió ellen 50 éves háborúval folytatta, amibe 10 billió dollárt volt kénytelen költeni? És egy centivel se került beljebb.
DoomGuy
2021. január 12. 10:32
Minden szavával egyetértek. Nekünk itt, akik állandóan kommentelünk, kényelmesen, a meleg szobából, lenyomva a balos trollokoat, akikből kifogyhatatlan utánpótlás van. Fel kell készüljünk, hogy ennél sokkal többet kér majd a haza. Tetszik vagy sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!