Szükségállapot

2021. január 22. 08:15

Bagdad a héten beköltözött Washingtonba.

2021. január 22. 08:15
G. Fehér Péter
Magyar Hírlap

„Az iraki fővároshoz hasonlóan Washington belvárosát is biztonsági zónákkal védték szerdán az esetleges támadások ellen.

Az előre vélelmezett zavargások megfékezésére huszonötezer katonát vezényeltek a Capitolium épületének környékére. Csak az erődemonstrációt látva, nem lehetett tudni, hogy Amerika Joe Biden elnöki beiktatására vagy háborúra készül. Az új elnöknek nem sok félnivalója volt, hiszen bárminemű csetepaté csak akkor törhetett volna ki, ha csapatának tagjai a feszültség fokozása érdekében úgy döntenek, megismétlik a január 6-ána Capitolium elfoglalásakor alkalmazott forgatókönyvet, vagyis saját maguk szervezik meg a balhét. A több mint két héttel ezelőtti ostromot előre megkoreografálták, a Capitoliumon nem Donald Trump leköszönt elnök hívei, hanem a Black Lives Matter és az Antifa szélsőségesen liberális aktivistái törtek-zúztak.

Muriel Bowser, Washington DC demokratapárti polgármestere egy cseppnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy a bevezetett fokozott biztonsági intézkedések az elnöki beiktatás után továbbra is érvényben maradnak, mert mint kijelentette, valószínűleg ezek fogják az »új normát« jelenteni Biden hivatalba lépése után is.

Az embernek az 1988-ban bemutatott Szükségállapot című amerikai film jut az eszébe. Az alkotás ijesztő életszerűséggel mutatja be, hogy New York miként válik terror sújtotta várossá. Három évvel a 9/11 előtt készült produkció éppen a World Trade Center elleni, akkor még csak elképzelt merényletből indult ki. Ám ez csak egy láncreakció kezdete, melynek során a szabad világ védelmével megbízott politikusok pont a demokráciát áldozzák be a biztonság érdekében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopa
2021. január 22. 12:21
A Szükségállapot c. film amúgy 1998-ban készült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!