Szeretnénk minél hamarabb újranyitni a vendéglátóhelyeket

2021. január 25. 16:51

Attól függ a nyitás időpontja és üteme, hogy az ország milyen gyorsan tud vakcinához jutni.

2021. január 25. 16:51
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
MTI-OS

„A kormány is szeretné, ha a vendéglátóhelyek mielőbb újranyithatnának, de minden a vakcinán múlik, vagyis attól függ a nyitás időpontja és üteme, hogy az ország milyen gyorsan tud vakcinához jutni.

Érthető a magyar vendéglátósok álláspontja, hiszen a járvány nagy csapást mért a vendáglátósokra egész Európában, így Magyarországon is. A vakcina a kulcs: ahogy lesz elég oltóanyag, elindulhat a tömeges oltás, és fokozatosan újra kinyithatnak a vendéglátóhelyek.

Európában sok helyen már a járvány harmadik hulláma indult el, ami leginkább annak következménye, hogy elhamarkodottan döntöttek a korlátozó intézkedések feloldása mellett, így újra nő a fertőzöttek száma, és újra zárni kell.

Mivel Brüsszelből kevés vakcina érkezik, a kormány azon dolgozik, hogy más forrásokból is szerezzen oltóanyagot. Tárgyalást kezdtünk Oroszországgal és Kínával, az orosz oltóanyagról már megállapodtak, és a kínai vakcinából is készek a lehető leggyorsabban a lehető legnagyobb számban vásárolni.

Addig is minden eszközzel segítjük a vendéglátósokat, hiszen ők is több kedvező intézkedést vehetnek igénybe. Csökkentettük az adókat, eltöröltük a bérek járulékait, kifizetjük a bérek felét. Ezek az intézkedések addig érvényben maradhatnak, amíg a tömeges oltás elkezdődhet”.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2021. január 26. 12:06
Istenem... Miket tudtok kitalálni.
Vallasz Vilmos
2021. január 26. 07:06
Tehát azért kell embereknek tonkremenniuk, mert a kormány nem szerezte be időben a vakcinákat? Ugye nem arra várunk, hogy hazai vakcinával oltsunk? Ha tömegben lehet bevásárolni, miért nem lehet fogyasztani étteremben távolságtartással? Miért nem kell "sport" közben maszkot viselni közterületen? Stb.
Pierre
2021. január 25. 23:20
Szputnyik V gyártója szerint nem mérték fel maradéktalanul az oltóanyag daganatos betegekre gyakorolt hatását. A cukorbetegeknél, a pajzsmirigybetegeknél, a máj- és vesebetegeknél, a szívbetegeknél vagy az epilepsziában szenvedőknél is kockázatos lehet az orosz vakcina. https://hvg.hu/tudomany/20210125_Koronavirus_kronikus_betegseg_orosz_vakcina Hany embert fogtok most megolni, kovacs?
Okoskodó
2021. január 25. 23:16
Ha én kárt okozok valakinek, kártérítési kötelezettségem keletkezik. A hatalom kárt okoz a társadalom valamely tagjának kártalanítson! Még akkor is, ha más polgárait védeni akarja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!