Reformokra várva

2021. január 21. 09:48

Az RMDSZ jelentős tárcákat kapott, ötleteik is vannak, kérdés azonban, mit valósíthatnak meg ezekből.

2021. január 21. 09:48
Farkas Réka
3szék

„Reformokra lenne szüksége Romániának majd minden területen, ezt hirdették meg a hatalomra, kormányra került pártok, ezt hangoztatja lépten-nyomon Klaus Iohannis, mégis kevéssé valószínű, hogy valós változásokat láthatunk a következő esztendőkben.

Pedig kedvező időszak következik, három évig nem nyomasztja a közelgő választások súlya a politikumot, és a vírus okozta válságból való kilábalás is megfelelő táptalaja lehetne a változásoknak, mégis nehezen hihető, hogy a decemberben nagy sebességgel összetákolt koalíció képes lesz megalapozni az érdemi megújulást. Túl sok munkával, macerával jár, no meg érdekeik sem ezt kívánják.

...

Az RMDSZ jelentős tárcákat kapott, ötleteik is vannak, kérdés azonban, mit valósíthatnak meg ezekből, hagyják-e a nagyok, hogy lépjenek, ha érdekeiket sérti, s elfogadják-e egyáltalán, hogy a magyarokhoz legyen köthető néhány lényegi változás. Szavazatukra szükség van, de valójában mekkora szavuk lehet fontos kérdésekben? Elmúlt kormányzati szerepléseik azt mutatják, nagyon csekély.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2021. január 21. 11:29
A Parlamentbe jutott négy országos(főleg román )párt+ az RMDSZ. Az eddigi tapasztalatok szerint a négy országos párt között a háttér suskusok során mindig létrejöhet egy olyan új egység, amivel megbuktatható a regnáló kormány. Ekkor pedig újra osztják a lapokat. Tehát abban a három év nyugodt és aktív korszakban nem lennék olyan biztos. Arrafelé már történelmi hagyomány ,hogy jó ha az ember nemcsak előre néz, hanem a háta mögé is figyel, mert bármikor hátba-támadhatják
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!