Nemzeti vágta

2021. január 09. 15:55

Örülök, ha több ember kap oltást, mintha kevesebb, hiszen ez egy életmentő vakcina.

2021. január 09. 15:55
Petri Ádám
Facebook

„Németország sok tízmillió oltóanyagot berendelt a közösségi rendelésen túl a gyártótól, mivel úgy látják, hogy az EU-bürokrácia nem hatékony (s valóban).

Ám az unió nem csupán lassú, de másként is gondolkodnak, mint egy ország kormánya, amelyik arra törekszik, hogy a polgárait mielőbb és sikerrel beoltsa (a közérdek mellett már csak a belső politikai verseny is erre sarkallja).

Mint a Spiegel cikkéből kiderül, a másféle szempontok között olyasfélék vannak, mint az, hogy a német oltóanyagból nem illett többet rendelni, mint a franciából.

A történet margója, hogyha egy ilyen erős kérdésben lehet normát szegni, – szerintem lehet egyébként, hiszen fontosabb az EU szabályainál, hogy mielőbb az emberek be legyenek oltva – akkor utána, miképp áll a normakövetés számonkérése puhább ügyekben. (Minden puha az emberélethez képest ugye.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2021. január 09. 20:34
https://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/morgenmagazin/videos/Eling-Kleopatra-100.html Ezt épp most küldte iráni barátom Berlinből. Kedvenc németjeinktől ))
aleb19
2021. január 09. 16:59
valahogy a nacik mindig kulonutaskodnak
Rugo
2021. január 09. 16:37
"a közérdek mellett már csak a belső politikai verseny is erre sarkallja" --- Főleg az, mert értelmes közéleti diskurzus egyáltalán nem alakult ki az oltásról.
Nehidd El
2021. január 09. 15:58
Ugye Petri nem a következetességet próbálja számonkérni a mainstreamen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!