Nem polgárháború, hanem leszámolás jön az Egyesült Államokban

2021. január 15. 12:03

Révai József, Lukács György és Kun Béla Amerikába költözik.

2021. január 15. 12:03
Sztropacsek Elemér
Kontra

„A Trump ellen indított hajsza pusztán provokáció, ahogy a republikánusok kizárása (tömeges törlések és fiókfelfüggesztések) a közbeszédből, a jobboldali, konzervatív hangok totális elnémítása is az. Hogy a Trumpra szavazó 75 millió amerikai radikalizálódjon, úgy érezze a külvilágtól elzárt buburékjában, nincs más lehetőség, csak az erőszak, a fegyveres felkelés. És akkor a demokraták – miután a végrehajtó hatalom mellett a törvényhozás két háza is a zsebükben van – az unitárius állam minden erejével lesújthatnak az ellenségre.  

A mélyállam eredendően nem azért jött létre, hogy a megválasztott vezetők kezéből kicsavarják a hatalmat, hanem hogy eldugják a hatalmat. A politikus mondhassa, ő ott sem volt, a nagytiszteletű grémium és a szakmai bizottság döntött, meg hát ott volt még a plénum is, ami a szakmaiság mellett még tudományos is. Trump elnöki ciklusa nyomán változott a gyakorlat (még ha az utókor a megátkozott emlékezet miatt ezt nem lesz képes Trumphoz kötni, hiszen Trump se létezett), a mélyállam felébredt és megvadult.

Elhatározta, hogy soha többet nem engedi a politikusokat politizálni, összefogott a techoligarchákkal és megtette az első babalépéseket az egypártrendszer felé, ahol már nincs helye a szabad akaratnak, és a szabad akaratból következő tévedéseknek, hibáknak.

A tökéletes államnak pedig tökéletes polgárokra van szüksége, a 75 millió trumpista nem lehet része a tökéletes jövőnek. És ehhez polgárháború sem kell, hiszen ez már nem a 19. század, ahol ez még alap volt. Ez a 21. század, elég lesz a közönséges leszámolás, az a la carte sztálinizmus, Révai József ajánlásával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. január 15. 18:09
Az a kérdés, hogy még 1945-ben vagyunk, vagy 1947-ben? A rejtély feloldható, ha Biden két év múlva lemond.
furunkulus13
2021. január 15. 17:38
A cikk sajnos telitalálat! Az USA bolsevizálódása többé nem hagymázas rémálom, hanem lehetséges, sőt valószinű szcenárió!Borzasztó kilátások!!
matykox
2021. január 15. 15:47
A helyzet fölötte érdekes lesz. Ha a nemlétező mély álom megcsinálja - és úgy néz, ki hogy igen - az a vége is egyben. Ha nem csak "megtette az első babalépéseket az egypártrendszer felé," hanem már a jelek szerint benne is van, akkor megvalósul az a rém, amit a SZÚ és csatlósai néven már ismertünk. Egy elvileg is teljesen szabályozhatatlan rendszer, ami biztos, hogy megöli magát. Ahogy ezt a történelem eddig ismert egypártrendszerei is tették - így vagy úgy. Ha a dolog így megy tovább, az egyetlen kérdés, hogy mikor, ki és hogy segít megölni magát.
Mátyás01
2021. január 15. 13:21
Lassan ideje újranézni a csillagok háborúját, hogyan veszi át a hatalmat a Sith háttérhatalom. Ugye ott is az elején még sokan tagadják, hitetlenkednek, aztán mire észbe kapnak már késő. Ha a mesemázat leszedjük róla, nem is annyira fikció az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!