Nem először lelkesültem hiába azon, hogy az ellenzéknek lehetne egy tisztességes női kormányfőjelöltje

2021. január 04. 13:06

Jelenleg az összes ilyen profilú ellenzéki nő ezt messzire eltolja magától, illetve elvágták az útját.

2021. január 04. 13:06
Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán

„Végül a tavalyi év közepén megejtett momentumos tisztújítás után engedtem el, hogy arról győzködjem, induljon el a miniszterelnök-jelölti előválasztáson is. Előtte pontosan láttam magam előtt, ahogy a pultozós fiatalok végre nem valami kamupetícióra, hanem Anna jelölésére, a teljes ellenzék meghódítására szántják fel az országot. Láttam, hogyan lehet nyerni bent, és azt is, micsoda pillanat, amikor Orbán Viktor feje mellett Donáth Annáé van a címlapon. Aztán azzal kellett szembesülnöm, hogy még a megnövelt létszámú elnökségből is kiszavazták, ami azt jelentette, hogy fél év elteltével nem lehet odatenni az össz-ellenzék elé, hogy „na, nekünk nem volt elég jó még hetediknek sem, de ti szavazzátok meg a lista élére”. Meg azt, hogy a Momentum már nem teljesen ugyanazt gondolja a történelmi feladatáról, helyzetéről és a vezetőiről, mint az EP-választás után. Akárhogy is: nem először lelkesültem hiába azon, hogy az ellenzéknek lehetne egy tisztességes, szolidáris és emberközeli női kormányfőjelöltje. Jelenleg az összes ilyen profilú ellenzéki nő ezt messzire eltolja magától, illetve elvágták az útját. Úgyhogy elengedtem.

De ez már nagyon érintőlegesen kapcsolódik az eredeti kérdéshez, az elmúlt év munkájának értékeléséhez. Inkább a személyes részét mondom még a végén. A legfontosabb, hogy rég tanultam ilyen új témában ilyen sokat. Több szemeszter EU-jogi tanulmányokkal felér, ha közelről és folyamatosan követed az uniós működést. Meg persze bizonyos dolgokban a szkeptikusok álláspontját is jobban megérted… De a konklúzióm az, hogy erősebb és jobban működő EU-t szeretnék. Aztán jó volt egy új stábbal dolgozni – ahogy korábbi munkákból, itt is többeket szeretnék legalább whatsappnyi, kávéra-borra jogosító közelségben megtartani. Értenek a munkájukhoz, meg embernek is kiválók. Az külön sajnáltam, hogy a korona miatt meghiúsult az a tervem, hogy rendszeresen kijárok Brüsszelbe, sokat adott volna. Akárhogy is: Donáth Anna a következő négy évben is kiváló munkát fog végezni európai parlamenti képviselőként, nélkülem is. Ha azt teszi, amit eddig, akkor a 2024-es bizalmam is az övé. Szia, Anna, hajrá, Anna!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. január 06. 12:54
HÁT, lehet itten is fikázni Ceglédit, DE Donáth Anna is csak őt találta meg, kérte fel tanácsadójának! ANNYIÉRT, amennyit Ceglédinek fizetett, én jobb tanácsokat adnék neki!
Korn
2021. január 04. 18:10
Fúú de szomorú lettem:DDDDD
Kétes
2021. január 04. 15:50
@cegledi 1./ Mommár meg, h mi a sz@r a Momentum küldtése/credoja/hitvallása/víziója? (Röviden!!!9 2./ Amit írsz, az a színtiszta hatalmi politizálásról szól, úh írj vmit XXI. sz.-i módon az 1. pontra vonatkozóan! Lécci!
szürkeSzarvas
2021. január 04. 14:44
Zsák és a foltja. Többet gondoltam erről a majomrol-a modoros Lakner Zoli néni is fajsúlyosabb elemzőileg.. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!