Kádár 76, Biden 78

2021. január 21. 07:35

Az aggnak tartott magyar pártvezető két évvel volt fiatalabb, amikor elmozdították, mint a most hivatalba lépő amerikai elnök.

2021. január 21. 07:35
Hont András
Hont András
Facebook

„Az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, bizonyos George Bush azon ironizált a nyolcvanas években, hogy csak temetni jár Moszkvába, miután három szovjet vezetőt, a 76 éves Leonyid Iljics Brezsnyevet, a 70 éves Jurij Vlagyimirovics Andropovot és a 74 éves Konsztantyin Usztyinovics Csernyenkot is volt szerencséje az utolsó útjára kísérni. Hogy az amerikaiaknak ne legyen többé módjuk kajánkodni, és a keleti blokk állampolgárainak pusmogva vicceket mesélni a kommunista gerontokráciáról, Csernyenko halála után az 54 éves Mihail Szergejevics Gorbacsovot választották az SZKP főtitkárává. Bár a kelet-európai kommunista vezetők közül többen hivatalukban maradtak a rendszerük megroppanásáig, az új szelek jele volt, hogy Gorbacsov megválasztása után két évvel távozott a csehszlovák párt és állam éléről a keményvonalas, 74 éves Gustáv Husák, és bő fél évre rá lelépett a színről a Zsivkov mellett legrégebb óta hatalomban lévő kommunista vezető, Kádár János is. Az 1988. május 20-22-i pártértekezlet 4 nappal a 76. születésnapja előtt fosztotta meg hatalmától a mindenki által aggnak tartott Kádárt. Azaz két évvel volt fiatalabb, mint a most hivatalba lépő amerikai elnök.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2021. január 21. 12:01
Egyre ijesztőbb: Hont lassan a számból veszi ki a szót. Pont én is Brezsnyevékhez hasonlítottam múltkor Bident és Pelosit, erre most jön ez a poszt... telitalálat.
Zsusztina
2021. január 21. 11:10
Hont a kedvenc politikusait akarja kissé feltupírozni, hogy lám a rothadó kapitalizmusban is ...
Kopa
2021. január 21. 10:31
Az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, bizonyos George Bush azon ironizált a nyolcvanas években, hogy csak temetni jár Moszkvába, miután három szovjet vezetőt, a 76 éves Leonyid Iljics Brezsnyevet, a 70 éves Jurij Vlagyimirovics Andropovot és a 74 éves Konsztantyin Usztyinovics Csernyenkot is volt szerencséje az utolsó útjára kísérni. https://www.facebook.com/szabo.gabor78/posts/3448359735272050
Megtalálta
2021. január 21. 10:18
" Az aggnak tartott magyar pártvezető két évvel volt fiatalabb, amikor elmozdították, mint a most hivatalba lépő amerikai elnök." Kádár sem volt már akkoriban teljesen az eszénél, ez látszik az utolsó nyilvános beszédéből is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!