Biden képes lesz komolyabb buktatók nélkül kormányozni

2021. január 06. 18:59

Lehetősége lesz a világpolitikára, így Magyarországra is nagyobb hatással lenni.

2021. január 06. 18:59
Buzinkay György
Facebook

„Nagyon úgy néz ki, hogy az amerikai szövetségi szinten lévő mindhárom helyet a demokraták fogják irányítani. November előtt csak a kongresszusban volt demokrata többség, a szenátus és az elnökség a republikánusoké volt.

Most Georgia államban kellett újra választani a két szenátort, mivel november 3-án egyik jelölt sem érte el az 50%-os küszöböt. A százfős szenátusban a mostani két (várható) demokrata győzelemmel 50-50 képviselője lesz a két pártnak, így a többséget a szenátus elnöke, az USA alelnöke, azaz Kamala Harris fogja biztosítani az elnöknek. 

Ezzel legalább két évig Biden képes lesz komolyabb buktatók nélkül kormányozni, egyszerűbben tudja majd az akaratát érvényesíteni, ezzel pedig lehetősége lesz a világpolitikára, így Magyarországra is nagyobb hatással lenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rézvirág
2021. január 09. 17:54
Légyszi, senkire se legyen "hatással" errefelé. Köszi.
levig79
2021. január 07. 12:51
Feltéve hogy a súgógép nem döglik be, és épp ébren van...
VeJoLa
2021. január 07. 12:07
Csendes elégedettségedre szívesen mondanám: a név kötelez, de az olyan csúnya lenne! Egy szenilis báb mögül mindenféle más akaratok fognak majd érvényesülni, - de nem először lesz ez így, túléljük. Biden apót vszleg hamar.
zakar zoltán béla
2021. január 07. 10:38
Beiktatásáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!