Azonnali segítséget az álláskeresőknek

2021. január 04. 19:32

Duplázzák meg, növeljék hat hónapra az ellátás időtartamát.

2021. január 04. 19:32
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Azonnali segítséget az álláskeresőknek

Decemberben a megelőző év azonos időszakához képest 56 ezerrel többen, összesen 290 700-an kerestek munkát maguknak, felük ráadásul úgy, hogy közben semmilyen pénzbeli ellátást nem kapott. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a kormány a válságra tekintettel sem hajlandó meghosszabbítani a mindössze három hónapig járó álláskeresési járadék folyósítási idejét. Pedig a munkanélküliek majdnem harmada már több mint egy éve hiába próbál elhelyezkedni valahol. A tartós álláskeresők száma így egy év alatt 19 százalékkal nőtt, egy ember pedig átlagosan 378 napig szerepel a regiszterben.

Szomorú látni, hogy a magyar kormány elégtelen válságkezelése nyomán emberek százezrei veszítették el megélhetésüket, ráadásul a kabinet nem siet a segítségükre. A koronavírus-járvány második hullámának idején sajnos azt látjuk, hogy a kormány megismétli az első hullám kudarcos gazdaságpolitikáját. Az elmúlt hónapokat nem arra használták fel, hogy tanuljanak a hibáikból és megoldást találjanak a kihívásokra, helyette inkább luxusjachtokon és luxusrepülőkön múlatták az időt. A munkanélküliségi mutatók emelkedése a kormány hibája, azonban azt mindannyian a bőrünkön érezzük.

Mi a Momentumnál tudjuk, hogy a gazdaság talpra állításának legfontosabb eszköze az emberek megélhetésének támogatása. Három hónapnyi munkanélküli támogatás egy ilyen mély válságban semmire sem elég. Duplázzák meg, növeljék hat hónapra az ellátás időtartamát. Emellett pedig a családi pótlék duplájára emelésére, az uniós jövedelemkiegészítő program kiterjesztésére, valamint határozott munkahelyvédelmi lépésekre is szükség van.

Azonnal lépjen a kormány, és segítsen a munka és jövedelem nélkül maradt családokon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. január 06. 11:26
Ha Cseh Katalin és a Momentum valóban akarna segíteni a munkanélküliken, akkor létrehoznának egy országos varroda-hálózatot a lányok és asszonyok részére, valamint megalapítanák férfiak részére az országos bogyós-gyümölcs termelő és feldolgozó szövetkezetet. De még egyetlen munkahelyet sem teremtettek, s valószínűleg nem is fognak, csak pofáznak.
B_kanya
2021. január 05. 06:54
"A tartós álláskeresők száma így egy év alatt 19 százalékkal nőtt, egy ember pedig átlagosan 378 napig szerepel a regiszterben." Tehát a többség még a járvány előtt vesztette el az állását. Továbbá hazugság holt, hogy 3 hónap után valaki kiesik a rendszerből. Mennyi a betöltetlen munkahely?
B_kanya
2021. január 05. 06:51
"Decemberben a megelőző év azonos időszakához képest 56 ezerrel többen, összesen 290 700-an kerestek munkát" Akkor tehát a "százezrek vesztették el a megélhetésüket" duma hazugság volt.
balbako_
2021. január 05. 06:45
Kibicnek kuss a neve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!