Az „afroafrikai” „fekete” és a „román” „tyúktolvaj” esete a nyelv(boka)játékkal

2021. január 22. 17:44

A román Sebastian Colțescu játékvezető „feketézése” miatt leállt a Paris Saint Germain – Basaksehir mérkőzés a Bajnokok Ligája csoportkörében.

2021. január 22. 17:44
Jean St'ay
Főtér

„Talán emlékszik még a nyájas Olvasó a tavalyi évzáró mega-sportbotrányra: a román Sebastian Colțescu játékvezető „feketézése” miatt leállt a Paris Saint Germain – Basaksehir mérkőzés a Bajnokok Ligája csoportkörében. Colțescu feketének nevezte a törökök kameruni másodedzőjét, Pierre Webót, mire a bili rendesen kiborult, egymást követték a rasszizmust kiáltó nyilatkozatok, fejtegetések, bizonygatások, nyelvtörők, megszólaltak a sportolók, nyelvész professzorok, politikai elemzők, miniszterek, államelnökök… értjük mi, nagyon súlyos dolog ez!

Igaz, voltak olyanok is – persze, kevesen, és nem is üvöltöztek hangosan, továbbá nem követelték autodafista dühhel a bíró azonnali és nyilvános máglyahalálát –, akik szerint dehogy volt ez rasszizmus. Például Bölöni László, a legendás erdélyi magyar edző, aki el is magyarázta, miért lufi az egész Colțescu-ügy.

Nos, alig egy hónap telt el az incidens óta, és a kósza hírek szerint maga Bölöni László keveredett hasonló ügybe, az athéni Panathinaikósz vezetőedzőjként.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2021. január 23. 13:32
Még talán Joe Biden is ejtene egy idevágó könnycseppet, vagy könnyű bombácskát
még fokozza
2021. január 22. 18:48
A magyarok is lopnak tyúkot! Tudok esetről, - igaz több éve - hogy amikor kitojta magát a tyúk és öreg volt, kicserélték titokban a szomszédéval. Aki persze azonnal rájött mi történik mert gondozta a tyúkjait és ismerte őket.
Falfirka
2021. január 22. 18:18
hát tudod öreg, az árulást mindenki szereti, de az árulókat megvetik.
yanoo
2021. január 22. 18:05
Niggereknek áll a világ. Vicces lesz, ha megalakul az európai Klu-klux-klan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!