Álszentség elvárni egy ismert embertől, hogy puritán legyen, főleg, ha az egészségéről van szó

2021. január 28. 11:45

Csillagos ötös ellátást kaptam a balassagyarmati kórházban. Interjú.

2021. január 28. 11:45
Majka
24.hu

Az, hogy te ismert emberként átestél a betegségen, rakott rád valamiféle plusz felelősséget?

Nem gondolkoztam ezen. Igazából ösztönös volt, azt éreztem, muszáj megmutatnom az embereknek, hogy nagyon komoly a baj. Nem az észt osztottam, hanem elmeséltem a saját élményeimet. 13 napot voltam kórházban, és nem véletlenül hiányzik három nap a videós Covid-naplómból: akkor annyira szarul éreztem magam, hogy élőzni sem tudtam. Persze egy csomó kommentet kaptam, hogy biztos csak szerepelni akartam, mert ha igazán beteg lettem volna, a telefont se bírtam volna felemelni. De ezeket az embereket az előbb már kibeszéltük.

A kórházi napok alatt vajon mennyire kaptál hiteles képet a magyar egészségügy helyzetéről?

Először is kezdjük ott, hogy csillagos ötös ellátást kaptam a balassagyarmati kórházban. Bármikor, ha bármi bajom lenne, oda mennék vissza. Csak remélni tudom, hogy ez mindenhol máshol is így van, de sajnos ez biztos nem igaz. És ha őszinték vagyunk, az ismert embereknek soha nem lesz reális képük a magyar egészségügyről. Nem követelek én magamnak előjogokat, egyszerűen a magamfajta beteggel nem úgy bánnak az orvosok meg a nővérek, mint másokkal. Ez nem az ő hibájuk, de nem is az enyém. Azt sem szégyellem, hogy külön szobában voltam, ami egyébként nem egy őrületes plusz költség, de tisztában vagyok vele, hogy sokan még ezt sem engedhetik meg maguknak.

Ki sem bírtad volna egy tízágyas kórteremben?

De miért kellett volna egy tízágyasba mennem, ha mehetek egy egyágyasba is? Mit gondolsz, mi lett volna, ha befekszem egy tízágyas kórterembe? Nem nagyképűségből mondom, de akkora lett volna ott a forgalom miattam, hogy az már akadályozta volna a gyógyítást.

Szerintem álszentség, ha egy ismert és jómódú embertől azt várják el, hogy puritán legyen, főleg, ha az egészségéről van szó.

Ha egy drága kocsit szeretnék venni, és megdolgoztam érte, akkor hadd vegyek. Akármilyen autóba ülök be, attól még nem leszek sem jobb, sem rosszabb ember.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. január 29. 00:26
Akiket az rtltv felkarol , pénzel tömi az a magyarokat gyűlölő ellenségként viselkedik .
bagira
2021. január 29. 00:17
Majka elvtárs seggét a kórházban kinyalták legjobb bánásmódban részesült elismerte , belebetegedett volna ha az egészségügy nem rúg bele.
Ipolypart
2021. január 28. 21:21
Ki sem bírtad volna egy tízágyas kórteremben? De miért kellett volna egy tízágyasba mennem, ha mehetek egy egyágyasba is?" Itt inkább az újságíró a fogalmatlan, nem a Majka. A balassagyarmati kórházban NINCS tiz ágyas kórterem. A többség KÉT VAGY háromágyas. VAN EGYÁGYAS is. A bennfekvésem alatt az egyágyasból átcuccolt a beteg a háromágyasba, mert unatkozott, pedig a fia kifizette neki. Fölújított kórházról van szó. Budapestieknek, illetve a nagyképűeknek mondom, hogy Mucsán is tisztességesen ellátják a betegeket, ott is tudnak az orvosok gyógyítani.
józan paraszti ész
2021. január 28. 20:40
Tudjuk apafej, a proliság és a puritánság nem megy együtt. Te különösen csak az elsőt gyakorlod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!