Akárhogy is: Európa nem segít

2021. január 21. 17:58

A letagadhatatlan szakmai konszenzushiány nem okoz zavart a felvilágosult szalonokban.

2021. január 21. 17:58
Hont András
Hont András
Facebook

„Azt hiszem, nincs szerencséje az európai értelemben vett ellenzéki estabilshmentnek az oltásügyi oroszozással vegyes orbánozással. Mert ugye az föl sem merül, hogy eleve túl szigorúak a járványintézkedések, és a lezárások és a járványgörbe alig mutat bármiféle összefüggést Európa-szerte, nem, ők még szigorúbb korlátozásokat követelnek, maguk is hozzájárulva a karanténhisztériához, amelyből a kiutat – eszerint a logika szerint – már csak valamilyen sebtében kifejlesztett oltóanyag jelentheti. De semmi baj, hiszen az Európai Bizottság elárasztaná Pfizer-vakcinával az országot, csak a csúti rém ezt nem akarja, ezért senyved mindenki bezárva. Erre föl a cég képviselője ezen a héten úgy nyilatkozik, hogy ÉV VÉGÉIG 6,6 millió vakcinát tud szállítani, ami a lakosság harmadának átoltásához elég. Közben előkaparják azt a professzort a kínai vakcinával szembeni hadjáratra és a Pfizer magasztalására, aki maga is részese volt, hogy Karikó Katalint eltávolították a Szegedi Biológiai Kutatóközpontból a nyolcvanas években, eközben a másik közönségkedvenc kutató meg úgy nyilatkozik, hogy semmi baj sincs a kínai vakcinával. A letagadhatatlan szakmai konszenzushiány nem okoz zavart a felvilágosult szalonokban, ahol éppen azon megy a háborgás, hogy ez a gumicsizmás diktátor mit képzel, hogy felszólítja az OGYÉI-t, hogy minél gyorsabban folytassa le a kínai és orosz vakcina vizsgálatát. Még javában hallatszik Budapestről a dühödt tiltakozás a szakmai ügyekbe történő illetéktelen beavatkozás miatt, amikor is Kurz osztrák kancellár oldalán a görög és dán kormányfővel felszólal azt követelve, hogy az európai gyógyszerügynökség mihamarabb hagyja jóvá az AstraZeneca oltóanyagot. Ne gyorsan vizsgálja meg, hanem hagyja jóvá. Ekkor azonban már Putyin dácsájának képei kötik le a figyelmet olyan megjegyzések kíséretében, hogy »na, tessék, ilyentől én nem kérek oltást«. Még folyik a putyinozás, amikor Angela Merkel ma bejelenti, hogy kormánya minden segítséget megad, hogy a Szuptnyik V vakcina megszerezze az engedélyt az EU-s forgalmazásra. Akárhogy is: Európa nem segít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandolini
2021. január 22. 09:15
A kommunista csak kommunista marad. Ölni, rabolni, gyűlölködni tudnak. Építeni, segíteni soha. Remélem eltakarodnak. Na persze nem maguktól. Rajtunk a sor!
DFK
2021. január 22. 08:12
Én amellett vagyok, hogy akik eddig kampányoltak az orosz és a kínai vakcina ellen, azok várják ki, amíg jut nekik a Pfizer vakcinából, semmi esetre se kaphassanak mást. Legfeljebb nekik tovább lesznek korlátozásaik. Egyszer kapják már tövig az ellenzékiek, azaz ellenségiek.
kiss.istvan770
2021. január 22. 00:29
Nézzenek oda! Úgy tűnik, mintha ez néha felébredne és tévedésből igazat mondan.
korpáskeksz
2021. január 21. 22:17
Bandi, ha mindig ilyen okos lennél, még kedvelnélek is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!