A baloldal tudathasadása

2021. január 29. 07:34

Az elmúlt években a nemzetközi antiszemitizmus erősödéséért éppen a baloldalt terheli a felelősség.

2021. január 29. 07:34
G. Fehér Péter
Magyar Hírlap

„Az ENSZ főtitkára a holokauszt emléknapja alkalmából tette közzé nyilatkozatát. »Tragikus, de az árnyékban töltött évek után a neonácik ismét teret nyernek« – figyelmeztetett a világszervezet első embere, majd globális fellépést sürgetett a szélsőséges nézetek ellen.

Minden józanul gondolkodó ember egyetért Guterres szavaival, azzal azonban kevésbé, hogy a veszély forrásaként nem említette meg a nemzetközi baloldal színe váltását. Merthogy az elmúlt években a nemzetközi antiszemitizmus erősödéséért éppen a baloldalt terheli a felelősség. Elég, ha csak a hazai folyamatokat és a hozzájuk kötődő »környezeti ártalmakat« vesszük górcső alá.

Amikor korábban a Jobbik úgynevezett nemzeti radikális eszméket vallott, nem kevés antiszemita felhanggal, a nemzetközi sajtó fősodra Magyarországgal kapcsolatban náci veszélyt kiáltott. Gyöngyösi Márton, a Jobbik akkori országgyűlési képviselője – ma az Európai Parlament tagja – a zsidó gyökerekkel rendelkező hazai törvényhozókat listázta volna. Arról már nem is beszélve, hogy például a megyei szinten politizáló jobbikos, Kulcsár Gergely beleköpött a Duna-participőkbe. Ahogy azonban a Jobbik folyamatosan „néppártosodott”, és jelenlegi vezérük, Jakab Péter a magyar baloldal frontemberének, Gyurcsány Ferencnek a vazallusa lett, a kritikus nemzetközi hangok is egyre halkabbak lettek, végül meg is szűntek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alexis de Tocqueville
2021. január 29. 09:27
"A nemzetközi antiszemitizmus erősödéséért éppen a baloldalt terheli a felelősség." Ne kerteljünk, mondjuk ki nyíltan: A zsidók miatt van az egész. Milyen más lenne, ha ők nem lennének!
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. január 29. 08:21
"Az elmúlt években a nemzetközi antiszemitizmus erősödéséért éppen a baloldalt terheli a felelősség." Példa rá a Mandis Soroskommandó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!