Soros nincsen a baloldalon

2020. december 30. 10:15

Soros még véletlenül sem támogat munkás-önszerveződéseket, ahogyan persze az őshonos kisebbségek mozgalmait sem.

2020. december 30. 10:15
Schiffer András
Schiffer András
Neokohn

„A gazdagok fizessenek adót. Akik nagyon gazdagok, azok nagyon sok adót fizessenek. Azok, akik nemzetközi tőzsdespekulációból szereztek irdatlan vagyont, azok ne jó-emberkedjenek, hanem járjanak elöl azzal, hogy kilobbizzák a spekulatív tőkemozgásokra kivetendő a Tobin-adót, és azt fizessék be tisztességgel, hogy helyrehozzák azt a kárt, amit a társadalmaknak és a természetnek okoztak az elmúlt évtizedekben. Én ezt várnám el Sorostól és tettestársaitól is. (...)

Soros nincsen a baloldalon. Nem tudom feltűnt-e, de Soros még véletlenül sem támogat munkás-önszerveződéseket, ahogyan persze az őshonos kisebbségek mozgalmait sem. Az történik, hogy a hidegháború óta irdatlan pénzek mozdultak meg abba az irányba, hogy a kapitalizmus elleni tiltakozásokat megpróbálják az identitáspolitikába elcsatornázni. Az utóbbi pár évben pedig már azt látjuk, hogy az osztálykülönbségekről, a kizsákmányolásról szóló vitát az identitáspolitikai bohóckodás foglalja el. Megjegyzem, mindkét jobboldalon: a populistáknál és a neoliberális technokratáknál is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2021. január 01. 08:51
2010-ben a volt szdszesek rasszista alapon szavaztak Schifferre. A plakátarca alapján zsidónak vélték, és csak ez alapján ostobán és tájékozatlanul az LMP-re szavaztak. Aztán amikor kiderült, hogy ostobák voltak, dühükben Schiffer ellenségei lettek. Ez vezetett a pártszakadáshoz is, Bajnainak könnyű dolga volt az LMP szakadásának a felgyorsítása.
TMATMA
2021. január 01. 07:26
A baloldal sincs a baloldalon. Így, Soros meg a baloldal egyoldalon van, s ez a ún. schiffer oldal. Lásd még: Apák és fiúk.
zsanett-kúnrum
2020. december 31. 13:27
Mi ez a mániakusság a magantulajdon ellen, köcsog bolsevik
leponex
2020. december 31. 00:26
"Nem Soros terelgeti ezeket az embereket Európa felé. Ezek a történetek arra jók, hogy a Fidesz-droidok folyamatos rettegésben legyenek, hogy Soros melléjük fog költöztetni arabokat és afrikaiakat. De a dolognak azért van némi valóságalapja" B+ András, miért kell 30 évet várnunk megint arra - mint ahogy a Csurkával teszed - hogy szocialista önkritikát gyakoroljál, és bevalld hogy akkor tévedtünk? Akkor Csurkával, most az Orbánnal?? András! Milyen az az EU, amelyik egy amerikai magánmilliárdossal értekezik arról, hogy mit kellene tennie az EU-nak? Az EU vezetői egy igazi gonosztevővel csókolóznak, és a kívánságai szerint igazítanák az EU jövőjét ?? "Itt számomra nincsen tér, annak amit én gondolok, annak jelenleg nincsen keletje." Derék belátás, András, az öngyilkos idealizmusodnak hálistennek nincs nagy keletje. De nagy respekt az őszinteségednek!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!