Így kezelte félre Orbán a járványt: halálos következmények

2020. december 23. 17:20

A kormányfő pszichopatákra jellemző hideg fejjel, előre megfontolt szándékkal lemondott erről az 5 ezer emberről.

2020. december 23. 17:20
Lantos Gabriella
Magyar Narancs

„Magyarország nem járványügyi intézkedésekkel, hanem nemzeti konzultációkkal, az adatok titkosításával, az egész országot demensnek néző Müller Cecíliával és egyéb manipulációs technikákkal küzd a pandémia ellen. Orbán úgy érzi, amíg a valódi folyamatokat senki sem ismeri, addig ő a helyzet ura. Még mindig nem látta be, hogy egy nála is kegyetlenebb kórokozóval van dolga. A koronavírus veszélyes betegség, elkerülhetetlenül lesznek áldozatok. Ám nem mindegy, mennyi embert veszítünk el feleslegesen.

Itt a második hullámban szabadjára engedték a járványt. December 14-én Magyarországon a halálos áldozatok száma 7130 volt, Szlovákiában 1205: lakosságarányosan ez utóbbi 2125 áldozat lenne. Ha a kormány a járvány kiengedése helyett a szlovák úton járt volna, nem halt volna meg feleslegesen az idén 5005 ember. Orbán pszichopatákra jellemző hideg fejjel, előre megfontolt szándékkal lemondott erről az 5 ezer emberről, akiket Kőmíves Kelemennéként beépített a NER falába. Ez megbocsáthatatlan bűn. A gazdasági visszaesés elkerülése érdekében addig várt a második hullám hűtésével, amíg az egészségügy a teljesítőképessége határára ért. A bűnösen felelőtlen járványkezelésnek Magyarország az egyik legelrettentőbb példája.

Szlovákiában 567 napi új fertőzöttnél rendelték el a korlátozásokat, itt november közepén, 4500 esetnél. Utána rögtön furcsák lettek a számok. Ausztriában a korlátozások után egy hónap telt el az új esetszámok stagnálásáig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HIstván
2020. december 31. 21:34
Sajnálom,hogy korrekt kérdésemre nem kaptam választ - Kedves Lantos Gabriella. Utánajártam azóta és ismerem: Szlovákiában csak és kizárólag a tisztán Covidos beteg számított a halálozási adatokba.(többi összehasonlító adatot nem ismétlem) Még azzal az ismert orvos és nővérhiányról,ezek hosszútávú ijesztő hatásairól alkotott véleményével egyet is tudok érteni.A halálozási adatok használatával és cikke hangulatkeltésével(+ld.előző hozzászólásom...)nem. És nem tudom követi-e az elmúlt napok szlovák adatait,intézkedéseit - korábbi tesztjeik tükrében. Remélem igen.
Pertli
2020. december 26. 12:02
L.A. zsüri tag. Őneki soha semmilyen felelőssége nincs. Csak ítélni, megítélni, és elítélni. Jól és jót úgysem cselekedhet senki. A mi családunkban is vannak ilyen személyek. Ismertető jeluk: boldogtalanság, elégedetlenség, keserűség, üldözöttség érzése. Gyógyíthatatlan. O. V. kiváló ember. Ez fáj neki a legjobban.
Budai Katalin
2020. december 26. 06:50
"Ha a kormány a járvány kiengedése helyett a szlovák úton járt volna" - hazudod, miközben köztudott, ezért neked is tudnod kell, hogy Szlovákia kizárólag azokat a halottakat jelentette Covidos halottnak, akiknek nem volt más alapbetegségük. Így persze könnyű alacsonyan tartani a Covidban elhunytak számát, te mocskos hazudozó.
egyvilág
2020. december 25. 20:27
A járványhelyzetről, meg amik közben itthon történtek: https://egyvilag.hu/index.shtml#jarvany
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!