Fussunk végig, mint Szájer fél Brüsszelen

2020. december 02. 09:04

Ezek az emberek valóban azt hiszik, mi több, meggyőződésük, hogy azt tesznek, amit csak akarnak. Interjú.

2020. december 02. 09:04
Gábor György
Gábor György
Hírklikk

„Vigyázz, mert állítólag hősünk is elfutott…

Jó, fussunk végig, mint Szájer fél Brüsszelen… Na, de komolyra fordítva a szót: ha valaki leragadna annál, hogy – a hírekből kiolvashatóan – itt valami meleg parti lehetett, és ezt próbálná felhozni vétekként, én azt azonnal visszautasítanám. Ez tudniillik egy tisztességesen gondolkodó ember számára nem vétek, egy-egy ember szexuális orientációja – az ő akarata vagy döntése ellenére – nem válhat közüggyé, egyszerűen azért, mert érdektelen, s önmagában semmi relevanciája nincs. Én persze a társadalom tisztességes feléről beszélek. Ellenben a meleg párkapcsolat súlyos vétek és bűn – történetesen épp az érintett Szájer politikai pályáját és karrierjét egyengető hatalom szemében.

A Fideszre utalsz…

Igen, a Fideszre, amely folyamatosan buzizik, s most engedtessék meg nekem, hogy szándékosan ugyanazon a nyelven szóljak egy pillanatra, ahogy ezt ők szokták. Szóval, hipokrita módon. vétek és bűn azok szemében, akik épp az újrafarigcsált Alaptörvényben is azt tartják fontosnak hangsúlyozni, hogy a férfi férfi, a nő meg nő, meg azt, hogy az apa férfi, az anya nő. De ismétlem: a szexuális orientáció – nem keverendő a pedofiliával, amit ők előszeretettel megtesznek, kivéve persze, ha épp egy egyházi méltóságról van szó – nem vétek, privát ügy, mindenkinek az elemi szabadságjogaihoz tartozik. Ugyanígy nem nevezném véteknek azt, ha történetesen kokainozott a képviselő. Sokan mások megtehetik ezt az ő soraikban, terjed az ilyes szóbeszéd Deutsch-tól Habonyon át. a luxusjachton himbálózó Borkai-féle társaságig. De én ezt sem tartom oly nagy bűnnek.

Hanem?

Megpróbálom megmagyarázni. Az én szememben az az árulkodó bűn Szájer esetében, hogy nem tartotta be a brüsszeli karantén-szabályokat; ezért is volt a rendőrségi eljárás. Mi is itt a probléma? Az, ami minden diktatúrának és a diktatúrák embereinek az igazi, a legvalóságosabb természetrajzát illeti: a gőg, a hübrisz, az elbizakodottság. Az tudniillik, hogy ezek az emberek valóban azt hiszik, mi több, meggyőződésük, hogy azt tesznek, amit csak akarnak. Ők felette állnak mindenen: törvényeken, szabályokon, elvárásokon, jó ízlésen, rájuk egészen más előírások vonatkoznak, mint a közönséges halandókra. A szexparti a brüsszeli rendőrséget sem érdekelte volna, kit érdekel, váljék egészségükre ezekben a karanténos, nehéz időkben, miért is törődött volna ezzel a rendőrség? És most újra aláhúzom: egy normális világban senkit sem érdekel a másik szexuális orientációja, szexuális szokásai, csak azokat, akik alattomos és ocsmány hazugságkampányt kívánnak erre hangszerelni. De még a kábítószer sem kelti fel a hatóság figyelmét, ha az illető nem nagybani drogdíler. Ám ez a szabályszegés annál inkább, s ezzel a gőgtől és a maga fontosságától duzzadó magyar képviselő – hozzáidomulva az itthoni familiáris langymeleghez és kivételezett pozíciójához – ostoba módon nem számolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2020. december 02. 22:06
Akik azt hiszik, hogy azt tesznek amit akarnak, az a balliberális oldal te barom!
Sulammit
2020. december 02. 16:02
"Ők felette állnak mindenen: törvényeken, szabályokon, elvárásokon, jó ízlésen, rájuk egészen más előírások vonatkoznak, mint a közönséges halandókra." Te most az mszp-s karantén bulikról beszélsz ugye?
őrnagyőrnagy
2020. december 02. 14:59
Ez a mocsok is, amióta megszagolta, hogy esetleg nyerhet az ellenzék 2022-ben, mint a sok többi gazember, előbújt a szarkupac alól, és naponta osztja az epét, amiért, tudja, egy államtitkárság is járhat majd akár...
glindorph
2020. december 02. 12:44
Az a szemforgató ellenzéki rikácsolás ami (az egyébként védhetetlen) Szájer ügyben folyik egyenesen arcpirító. Ezek a szent baloldali emberek hol voltak amikor a kispesti Lackner Csaba kokaint szárítgatva elmondta, hogy ők bizony piszkosul korruptak, jó sokat is keresnek. Ő, a Gajda meg a Krinyó / Kránitz / jól élnek a kispesti önkormányzatból, vállalkozói megbízásokból. Mindezt drogos összejövetelen "tollba mondva". Gajda, Kránitz, Lackner a mai napig az önkormányzati épület ereszcsatornáján lógnak és senki nem szedi le onnan őket. Még az ájtatos Karácsony Gergely sem,aki most egy évi 350 milliós üzletet juttatott egy majdnem fantom cégnek buszbeszerzésekre. Persze a klímavédelem jegyében használt dízelmotoros buszokra adott megbízást Tüttő Kata alpolgármester volt férjének, a kárpótlási jegyek nagy csalárdjának , Leisztinger Tamásnak. Ezek a nagyon erkölcsös ellenzékiek hol vannak ilyenkor ? Nem hallani a hangjukat. Drogos, korrupt önkormányzati képviselők, kamu cégnek százmilliós megbízások - utóbbi pár napos történet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!