Forradalmi változásokra van szükség

2020. december 26. 15:50

A keményebb sportstratégia biztosan nem fog mindenkinek tetszeni. De én állok elébe!

2020. december 26. 15:50
Novák Károly Eduárd
Index

„Érzékeli a jóindulatot a kormány többi szereplője részéről?

Igen. Nagyon örvendenek, hogy én lettem a sportminiszter, nagyok az elvárások és a remények, de meg vagyok edzve ehhez a pozícióhoz, megvan hozzá minden tudásom. Egy kicsit izgulok persze, főleg az elején, amíg nem úgy érzem, hogy a saját lábamon állok, de biztos, hogy ha január végén beszélgetnénk, már egy sokkal magabiztosabb minisztert találna.

Addigra viszont véget érnek a mézeshetek, és nyilván kritikákat is kap. Hiszen óhatatlanul érdekeket fog sérteni.

Fel vagyok készülve arra is, biztosan lesznek kritikák is, mert eddig az volt a sportpolitika lényege, hogy mindenkinek legyen jó, csak hogy mindenki maradjon csendben, csak essünk túl rajta, hogy ne kelljen döntéseket hozni. 

A keményebb sportstratégia biztosan nem fog mindenkinek tetszeni. De én állok elébe!

Ha jól látom, az a célja, hogy megnőjön a sport- és ifjúsági tárca súlya a román közéletben.

Hát igen. Megváltoztatnám a román sport imázsát, a veretes hagyományok köteleznek. Sokkal dinamikusabb, fiatalosabb adminisztrációra, forradalmi változásokra van szükség, mert ennek a tárcának óriási a jelentősége, hiszen az ifjúság az ország jövőjének a záloga. Meg kell mozdítsuk őket. Szeretnék komolyan együttműködni az oktatási miniszterrel.

Mikor látogat újból Magyarországra?

Szeretnék minél előbb, mert nagyon szeretem Budapestet. És ha ismét meghívnak az év sportolója gálára, mint 2017-ben, akkor természetesen elmegyek. Hát hogyne! Imádom azt a rendezvényt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zöld zsömle
2020. december 27. 19:54
Ez nem kérdés volt, hanem egy rakásba hányt sakálszar. Ha kérdeni akarsz valamit, ehhez tartsd magad.
Akitlosz
2020. december 27. 12:12
A sport az intézményesített közpénzlopás egyik fő területe.
sááá
2020. december 26. 19:02
Azt hittem ez egy 2003-mas Gyurcsány interjú.
Takita
2020. december 26. 18:06
Ha jól értettem mindent szinte előről kell kezdenie. Fel kell mérni a sport-vagyont, egy sport stratégiát kell kdolgoznia ,-és elfogadtatnia. (Ez utóbbi nem lesz könnyű.mert vannak,akik jobban szeretik a zavaros helyzetet.) Sok sikert. Ha így lesz, akkor lehet,hogy a fociultrák leszoknak a magyarok szidalmazásáról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!