Elhunyt Walter Williams, a szabadság bajnoka

2020. december 08. 11:42

A fekete jogtudós szerint az állami intervencionizmus nagyobb akadályokat gördít a feketék beilleszkedése elé, mint a rasszizmus.

2020. december 08. 11:42
Gyenge Dániel
Neokohn

„Műveiben tiszta látleletet adott a jóléti állam szabadságot korlátozó és a fejlődést gátló rendszeréről, igazságtalanságáról, a fekete családokra és közösségekre nézve pusztító hatásáról, a minimálbér felzárkózást akadályozó mivoltáról.

Tetemre hívta a demokratákat, hogy szociális demagógiájuk csak újabb a fajelméletet előíró Jim Crow-törvények feltámasztása, mert programjaik megvalósítása zilálja szét az egyébként jól működő közösségeket, és szorítja perifériára a négereket. 1982-ben »Az állam a feketék ellen« c. művében tette és érvelte meg azt a kemény állítását, hogy az állami intervencionizmus nagyobb akadályokat gördít a feketék társadalmi beilleszkedése elé, mint a fanatikus rasszizmus, a fehér identitarizmust és a negatív diszkrimináció. A legrosszabb ötletként a minimálbért nevezte meg, mert az drasztikusan szűkíti az alacsonyan képzett – jobbára fekete – munkavállalók foglalkoztatási lehetőségeit.

Williams professzor nem csak a szocialisták által imádott jóléti államot kritizálta, hanem lelkesen hirdetett antikapitalista téveszméiket és tévhiteiket is megcáfolta. »Dél-Afrika küzdelme a kapitalizmus ellen« c. kötetében az apartheid és a kapitalizmus összeegyeztethetetlenségét mutatja ki, hiszen a kiváltságokon, előjogokon és előre kiosztott pozíciókon alapuló intézményesített szegregáció, illetve a faji alapú jogkorlátozás összeférhetetlen a szabad piacgazdasággal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. december 08. 15:13
Intervenció? Halmozott tönkretétel. Interven= beavatkozás (valaki/k más/ok) életébe, kéretlenül, és ha még cionista, a kettő együtt atombomba, esetleg vér- és életerőszívó parazitajárvány
Besenyő István
2020. december 08. 13:01
Amúgy Williams professzor álma valóra vált: Dél-Afrikában vége az apartheidnek, győztek a feketék, nincs faji üldözés es megkülönböztetés, legfeljebb pár búr farmercsaládot gyilkoltak meg, tősgyökeres fehéreket kergettek világgá, fehérek farmjait vették el önkényesen, de ez nem fontos, az olvasó fokuszáljon az összképre. A hab a tortán az, hogy, ha ezt egy neokohn firkász írja, akkor minden a legnagyobb rendben van.
Besenyő István
2020. december 08. 12:51
"Elhunyt Walter Williams, a szabadság bajnoka" Akkor most a második helyezett lesz a bajnok, ugye?
Rugo
2020. december 08. 12:44
és a zsidók beilleszkedése elé ki gördít akadályokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!