Csárdás helyett hóra

2020. december 07. 19:02

Fekete-Győr András csárdás helyett hórát fog ropni – ha már a politikában is a románok húzzák neki a talpalávalót.

2020. december 07. 19:02
Pataki Tamás
Magyar Nemzet

„Déjá vu-szerű időket élünk: a Momentum már majdnem többször elárulta a magyar nemzeti érdeket, mint a románok saját szövetségeseiket a történelem során. A Momentumnak hála a gyalázatos 2004. december 5-i népszavazás után a magyar politikai gyásznapok történetébe december 6-a is bekerült: a nap, amelyen egy budapesti párt már sokadszor nyíltan egy román párt mellett tört lándzsát, ráadásul olyan választáson támogattak román pártot, melyen magyar is indult. Sőt a magyar pártot csak a bejutási küszöb körülire mérték, sikerük kétséges volt, a voksolást pedig roppant bizonytalan helyzetben, egy világjárvány kellős közepén tartották meg. És ezen a választáson még csak RMDSZ-ezni sem lehetett, hisz végre-valahára benőtt az erdélyi magyar fejek lágya, és a magyar pártok együtt indultak a választásokon. De a Momentumnak nem az erdélyi magyarok a testvéreik. Nem bizony, nekik testvérpártjuk van, mégpedig az USR (Mentsétek meg Romániát Szövetség).

Testvérpártjuk ereiben bizonyára ugyanaz a brüsszeli vér folyik, a Momentum elnöke szíve szerint inkább Romániát mentené meg a magyarság helyett.

Csakhogy tisztázzunk valamit: a következetes baklövések, politikai vakság mögött már nem feltételezhetünk puszta naivitást, rossz szándékot vagy absztrakt európai „értékek” iránti rajongást. Mi nem vagyunk hídon tántorgó vakok; meg vagyok győződve arról, hogy az ilyen döntéseik mögött tudatos, idegen érdekek szolgálata áll. (...)

Azt viszont tudjuk, hogy ha kormányra kerül a Momentum testvérpártja, és kiesik a magyar szövetség, akkor Fekete-Győr András csárdás helyett hórát fog ropni – ha már a politikában is a románok húzzák neki a talpalávalót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igor Teo
2020. december 08. 17:34
https://www.erdely.ma/a-roman-momentum-tamogatasara-buzdit-fekete-gyor/ csak ennyi
Gépész53
2020. december 08. 11:39
Miért támogatna a Momentum fideszcsicska jelölteket? Az etnikai politizálásnak semmi értelme.
Agrippa
2020. december 08. 09:07
Egyáltalán kinézed fegyőrből, h bármilyen igényes táncot ismer? Bár lehet, hogy esténként az inernacionáléra ropja az Apró-villában (persze csak klárával, mert fletó bácsi ekkorra már rég kidőlt a cujkától). Az már csak apróság, hogy a román testvérpárt korrupciógyanús ügyei meg egyáltalán nem zavarják a momentum ifjú és "tiszta" nemzedékét.
syphax
2020. december 08. 06:45
FEGYŐR KAPJA BE A NYUSTYUK FASZÁT!!! MINDEGYIKÉT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!