Az ember mindig jobbra számít

2020. december 02. 17:53

A mélypont persze a vonaton megírt alkotmány volt.

2020. december 02. 17:53
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Facebook

„Az ember mindig jobbra számít. Most pl. Szájer lemondásakor eszembe jutott, hogy hátha felébredt maradék morzsányi lelkiismerete, és arra gondolt, hogy »köszi, de én már nem kérek ebből az EU- és melegellenes kampányból, ebben már nem szeretnék részt venni. Mert minden szempontból érintett vagyok, és van előttem még néhány évtized, amikor néha muszáj lesz a tükörbe néznem«. Azért gondoltam, mert emlékszem egy csillogóan okos, rokonszenves, szerény fiatalemberre, aki 1990-ben Pozsgay Imrével szemben indult el Sopronban a képviselőjelölt választáson, és mi, az akkor még egyetlen közvéleménykutató magán cég – a Medián – kutatói, vállaltuk, hogy kutatást csinálunk Szájer esélyeiről.  És mindannyian halálosan boldogok voltunk, amikor az eredmények azt mutatták, hogy Szájernak komoly esélye van a győzelemre. Emlékszem mesélték, hogy miután szüleit egy tragikus balesetben elvesztette,  a soproniak egy kicsit a város gyermekeként tekintettek rá. Arra is emlékszem, hogy amikor Fodorék a székházügyet követően kiléptek a fideszből, Szájer volt az »ingadozó középparaszt« aki nehezen tudta eldönteni, hogy megy vagy marad. Aztán döntött, és azóta nincs megállás a csúszdán. Egyre piszkosabb feladatokra vállalkozott, a mélypont persze a vonaton megírt alkotmány volt, de azóta is rémesebbnél-rémesebb megnyilvánulásai voltak. Minden mondatából sugárzott a romlottság, de egy pillanatra felmerült bennem, hogy hátha mégis felülkerekedett benne korábbi énje vagy egyszerűen csak elege lett az egészből. De nem! Nincs már jobbik énje, nincs lelkiismerete, egyszerűen csak egy ócska szex-ügybe bukott bele és megpróbált előre menekülni. És rosszul vagyok ettől az egésztől; a mocsoktól, amelyben élünk, és amely már mindenkire fröccsen, arra is akinek semmi köze ehhez az egészhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2020. december 03. 11:14
El kell vonatkoztatni egy ember figyelemre méltó szellemi teljesítményét, ugyanennek az örlődő embernek a "munkahelyi" és a magánéleti viselkedésétől. Csajkovszkij sem véletlenül költözött messze Moszkvától, Dél-Franciaországba, otthon rájöttek volna a hajlamaira és kikészítették volna.
illibernyák
2020. december 03. 09:45
Nagoyn nem szeretem Vásárelyit, de ez egy túpontos irás. Szájér példáján kerszetül Jól mutajta be, illusztrálja a Fidesz erkölcsi romlását, ahogy egy antikommunista, liberális, szabadságszerető, önálló, független, gondolkodó, tisztalkelkú fiatalokból egy centralizált szélsőjobb felé kacsingató, gombnyomogató droidokból álló és egy gátlástalan autokra vezette párttá nőtte ki magát. Elindultak a lejtőn, ahol már nincs megállás. Sajnos a történelem is azt mutatja, hogy ebből katasztrófa lesz. és a magyar történelem már sokszor megmutatta, hogy ami utána következik az sem lesz jobb. Szegény Magyarország.
Gullwing
2020. december 03. 08:11
A ti estetetekben már régen tudható hogy mire lehet számítíni zsidópufajkás lottó.
hátakkor
2020. december 03. 07:22
"A mélypont persze a vonaton megírt alkotmány volt." Máriának a sztalini 'alkotmányhoz' képest mindenképp mélypont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!