A nemzet érdekében vívott harcban nincs helye megalkuvásnak

2020. december 20. 16:55

Ha a kormány az ország érdekében lép fel, akkor mindenkinek kutyakötelessége ebben támogatni.

2020. december 20. 16:55
Volner János
vadhajtasok.hu

Óriási vihart kavart a választási törvény ön által kidolgozott módosítása, mely szerint az egyéni választókerületek kétharmadában, azaz legalább 71 választókerületben kell jelöltet állítania annak a pártnak, aki országos listát akar és rajta akar lenni a 2022-es szavazólapon. Honnan jött az ötlet?

Nagyon régóta károsítják meg a kamupártok az adófizetőket azzal, hogy egyenként több százmillió forintnyi állami támogatást vesznek fel a kampány alatt. 2018-ban ez a károkozás meghaladta a 3 milliárd forintot, ideje volt tehát annak, hogy valaki végre meghozza a szükséges kemény intézkedéseket. Én megtettem, a törvénymódosításom rengeteg pénzt és sok bosszúságot spórolt meg az adófizetőknek.

A ballibek »hálája« nem maradt el, valóságos össztűzben volt része… Panaszkodtak, hogy ez mennyire korlátozza az ellenzéket, meg hogy mennyire rosszul érinti ez a Kutyapártot.

Ugyan… Folyamatosan azt lehetett tőlük hallani, hogy össze akarnak fogni. Akkor most fogják fel úgy, hogy összeragasztottam őket. Nemrég a DK-tól a Jobbikig közös nyilatkozatot adtak ki arról, hogy együtt szeretnének kormányozni. Akkor teremtsenek tiszta helyzetet és induljanak egy listán, így korrekt, nem? A Kutyapárt pedig bevallottan egy vicc, a magyar választási rendszert pedig nem a viccpártok igényeihez kell igazítani.

Dúró Dóra szerint ez a törvénymódosítás a Mi Hazánk ellen irányul…

Erre ez a törvényjavaslat eleve alkalmatlan, hiszen a Mi Hazánknak már két évvel ezelőtt is 2000 felett volt a taglétszáma, ahogy Dóri az akkori interjújában el is mondta. A 38,5 milliós tagbevételük alapján legalább 3200 aktív, díjfizető tagjuk van. Ennek alapján egy-egy tagnak összesen 10 ajánlást kell összeszednie ahhoz, hogy a Mi Hazánknak országos listája lehessen, ez pedig gyerekjáték, hiszen ennyi még családon belül is összejön. Egyébként is jó a kapcsolatom velük, csak más pályán mozgunk.

Orbán Viktor az utolsó mohikánnak nevezte Önt hétfőn, amiért a jogállamisági vitában egyedüli ellenzéki képviselőként támogatta a kormányt. Miért tette és a többi ellenzéki képviselő vajon miért nem?

Azért tettem, mert ha a kormány a brüsszeli liberális fősodorral szemben, az ország érdekében lép fel, akkor mindenkinek kutyakötelessége ebben támogatni. Ez ugyanis nem pártpolitikai ügy, hanem nemzeti sorskérdés! Mindig ezt képviseltem, ezután is ezt fogom, a nemzet érdekében vívott harcban nincs helye megalkuvásnak. Hogy a többiek miért nem álltak mellé? A baloldal egyetért Gyurcsánnyal és a nemzeti önrendelkezésünk felszámolásával, a céljuk vállaltan az, hogy létrehozzák az Európai Egyesült Államokat. A Jobbik nekik akar megfelelni, eladták magukat a listás helyeikért. A Mi Hazánk pedig a baloldali sajtótól fél, nehogy ráragasszák a fideszbérenc jelzőt. Én a sajtótámadásokkal egyáltalán nem foglalkozom, hosszú ideje lőnek már, megszoktam. Higgadt típus vagyok, nem befolyásol semmiben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2020. december 21. 06:48
Volner most a szélsőjobboldalt akarja szétforgácsolni. Eddig a Jobbikot próbálta lemorzsolni. Milyen politikus ez az ember?
Akitlosz
2020. december 20. 19:11
Na és a Volner párt meg fog felelni ennek a törvénynek? Önállóan fog indulni a választáson és lesz saját országos listája? Meglepődnék, ha így lenne.
hátakkor
2020. december 20. 18:32
A Mozgalom ma formálisan is megtért Dobrev Klein kebelére. Volner nem kapott erősebb Skodát ugye.
Rocktoberi
2020. december 20. 17:53
Volner volt a Jobbikban az egyetlen értelmes politikus. Ki is lógott közülük. Az ő megnyilvánulásaira mindig odafigyeltem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!