A legnagyobb probléma mi magunk vagyunk!

2020. december 19. 10:17

Mindet elfogadunk és rábízzuk a sorsunkat egy tisztességtelen államra.

2020. december 19. 10:17
Laurent Obertone
Magyar Nemzet

– Franciaországban totális liberális médiauralom van. Mi a helyzet a jobboldali médiával? El tudnak jutni az ön gondolatai, írásai – és az önhöz hasonló jobboldali értelmiségiek gondolatai – az emberekhez? Főleg a fiatalokra gondolok.

– Nem nagyon. A jobboldali médiát kiszorították és száműzték a nagy, »hivatalos« médiatársaságok. Azért néhányan próbálják tartani a frontot, ilyen jobboldali média például a Valeurs Actuelles. Nagyon népszerű Éric Zemmour újságíró is, aki ugyancsak mellőzi a politikai korrektség szóhasználatát. Azonban ők a kivételek.

Összességében aki nem áll be a sorba, és nem írja azt, amit a liberálisok elvárnak, azt megbélyegzik, befeketítik, megzsarolják a családtagjait és a munkáltatóját, végül eltüntetik a médiatérképről.

– 2010-ben Michel Houellebecq kíséretében meglátogatta Nicolas Sarkozy akkori elnököt egy zártkörű vacsorán. Houellebecq hazánkban is olvasott, ismert szerző. Nehéz ember hírében áll. Hogyhogy önt hívta el magával?

– Houellebecq akkor kapta meg a legrangosabb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat. Azért választott engem, mert értékelte az akkori munkámat. Úgy mutatott be Sarkozynek, mint a »holnap nagy vitázóját«. Én örülnék neki, ha nem kéne állandóan »vitáznom«, de a kor, amiben élünk, alig hagy más lehetőséget…

– Ön szerint mivel van a nagyobb gond: az iszlám jelenlétével, népességük gyors növekedésével, vagy a liberális, önfeladó társadalom mentalitásával?

– A legnagyobb probléma mi magunk vagyunk! Mindet elfogadunk és rábízzuk a sorsunkat egy tisztességtelen államra, tétlenül nézzük az igazságszolgáltatásunk megsemmisítését, a liberális médiájuk monopolhelyzetét, pont annyira, mint az iszlámot és a bevándorlást. A franciáknak mindent meg kellene tenniük, hogy rákényszerítsék az akaratukat erre a gyökértelen társaságra, amely az ő nevükben kormányoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 20. 22:32
"Mindet elfogadunk és rábízzuk a sorsunkat egy tisztességtelen államra." Tetszett volna forradalmat csinálni! Ha lázad, akkor az állam fejbe vereti gumibottal.
MayorAnna
2020. december 19. 16:48
Profi írástudó attól profi, hogy ellenőrzi saját magát is. Ahogy a kamcsatkai ácsok mondják: 'Measure twice, cut once!' Egy magamfajta kétkezi proli megengedheti magának-a posztoló nem.
zsanett-kúnrum
2020. december 19. 15:51
Ahhoz képest hogy gyökértelenek elég erősen bejáratosak minden rétegbe, és foggal körömmel ragaszkodnak, ennél már csak az a mókásabb, ahogy rossz izlésükkel ráveszik, rávezetik a fogyasztói társadalmakat a véleményükre
olajfa1
2020. december 19. 12:49
Mondju az EU arra akarja kötelezni az államait hogy ne tartsa be se a Liszaboni, se a Dublini szerződést!... Az EU ennyire "szavahihető"! Vagyis nem, hogy eltűri ha nem tartják be a törvényét, HANEM MÉG ERŐSZAKKAL RÁERŐSZAKOLJA AZ ÁLLAMAIRA HOGY NEHOGY BE MERÉSZELJE TARTANI AZT A TÖRVÉNYT, AMIT ŐK MEGHATÁROZTAK!!! Itt tart az EU a "szavahihetőségben" és a "törvénytiszteletben" no meg a "független bíróság" függetlenségében!!!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!