A Gődény-ügy után ideje nevet változtatnia a Párbeszédnek

2020. december 12. 15:54

A párt valójában nem híve a békés, demokratikus, erőszakmentes és nyitott párbeszédnek.

2020. december 12. 15:54
Gyenge Dániel
Azonnali

„Nem éppen a nyitott és demokratikus párbeszédre való igényt jelzi, ha a pártja nevében ezt hirdető politikus parlamenti kérdése nyomán a lakásából elhurcolnak valakit a véleménye miatt. Rendkívül elkeserítő arról értesülni a médiában, hogy valakit a hatóság zaklat azon indokból, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának tudatában kritizálta az államapparátus és a politikusok rendelkezéseit. Külön érdemes viszont megjegyezni azt is, hogy amellett, hogy a gyulai momentumos politikushoz hasonlóan politikai okokból, és egy politikai tisztségviselő feljentésnek értékelt parlamenti kérdése után hurcolták meg Gődény Györgyöt, abban mégiscsak egyedülálló az eset, hogy ezúttal nem egy kormánypárti kiskirály súgott a hatóságoknak, hanem egy ellenzéki politikus, nevezetesen Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője.

Kocsis Cake-Olivio azt kérte számon a legfőbb ügyésztől, hogy miért nem lépnek fel hatósági erővel a vírustagadókkal, valamint a járvány elleni védekezés ellen kampányolókkal szemben. A történések azt bizonyítják, hogy a párt valójában nem híve a békés, demokratikus, erőszakmentes és nyitott párbeszédnek. Ideje lenne Szabó Tímeának és a Párbeszéd elnökségének pártnevet változtatnia.

Vagyis a radikálisan államelvű Párbeszéd nevezetű csendőrpárt tisztviselője arra sarkallta az ügyészség legfelsőbb vezetőjét, hogy a politikusok által egyöntetűen elfogadott korlátozó intézkedéseket kritizálókat az állami agresszió és erőszakos nyomásgyakorlás eszközével hurcolják meg, börtönözzék be, lehetetlenítsék el. Nem mást jelent ez, mint hogy az ellenzéki párt politikusa alapvetően ellenzi a polgári engedetlenséghez való jogot és a közvélemény politikai osztályra gyakorolt kontrollját is felszámolná – nyilván ugyanígy, a rendőri erőszak eszközéhez nyúlva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 15. 10:02
na ezek az idióták gyülekezete
jantar
2020. december 13. 16:22
Van erről egy törvény, azt kell betartani.
Kopa
2020. december 13. 11:13
Pedig a flúgos már hetek óta gondolkodik, hogyan tudná ezt a gödényt a szolgálatába fogadni. Próbálta már összeterelni a vödrös dokival, a mentős athinával, van még mit dolgozni az ügyön.
Dénia
2020. december 13. 07:19
"alapvetően ellenzi a polgári engedetlenséghez való jogot és a közvélemény politikai osztályra gyakorolt kontrollját is felszámolná" A polgári engedetlenség az nem egy jogi lehetőség az ellenvélemény kinyílvánítására. A polgári engedetlenség az az a végső eszköz, amikor a "polgár" igazsága tudatában felülhelyezi magát a jogon, és törvényt sért. Vállalva annak a jogi keretek között való következményeit. A polgári engedetlenség az nem egy olyan garantált jog, ami büntetlenséggel jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!