A Budai Fonódó villamoshálózat folytatása

2020. december 24. 11:02

Aláírtuk a megállapodást Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

2020. december 24. 11:02
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„Két fontos lépést is tettünk ma a Budai Fonódó villamoshálózat folytatása érdekében:

1. Aláírtuk a megállapodást Karácsony Gergely főpolgármesterrel a Budai Fonódó villamoshálózat II. üteme, azaz a Műegyetem rakparti villamos megépítésére szóló projekt átvételére. Fürjes Balázs államtitkár a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) októberi ülésén tett javaslatot arra, hogy több, a Kormány és a Főváros egyetértését bíró beruházást a Kormány vállaljon át és a Budapest Fejlesztési Központ valósítson meg.

2. A mai napon az Európai Unió hivatalos lapjában meg is jelent a közbeszerzési felhívásunk a Budai Fonódó villamoshálózat következő ütemének teljes körű engedélyes és kiviteli terveinek elkészítésére. A vonalszakaszra korábban már készültek tervek, de a Kormány és az FKT döntése alapján ezek átdolgozása szükséges, hogy minimálisra tudjuk csökkenteni a villamos építésével érintett fák számát, a parti gyalogos és kerékpáros útvonalat végig akadálytalanul biztosítsuk. Továbbá a terveket illeszteni szükséges a Déli Körvasút átépülő új hídfőjéhez, mely lényegesen tágasabb átvezetésre enged teret a Kopaszi gát kapujánál.

A Budai Fonódó villamoshálózat fejlesztéséért több, mint 10 éve kezdtük a küzdelmet, még civil aktivistaként. Nagyon büszke vagyok rá, hogy 2010 után, a BKK létrejöttével a beruházást valóra válthattuk és az elmúlt évek legsikeresebb fővárosi villamosfejlesztése valósult meg Budán, a 17-es és a 19-41-es villamosok összekötésével, két ágon, a Margit körúton és új építésű szakaszon a Bem rakparton.

A Budai Fonódó villamoshálózat második ütemében a Duna partján folytatódik a Szent Gellért tértől délre, a Műegyetem rakparton és a Pázmány Péter sétányon át a Kopaszi gát térségéig. A végállomás a Budafoki útnál lesz, a vonal csatlakozik majd a Déli Körvasút új, Nádorkert megállójához is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. december 25. 20:38
Ööizéö. Budafoki a végállomás? Gondolom átmegy a Rákóczi híd alatt és a töltés oldalában elkerreg az új lakcsitelep tövében két megállót. Közben az egyes meg a töltésen fent csinálja ugyanezt. Ennek akkor lenne értelme, ha a Budafokin elkrallozna legalább a Galvani utca vonaláig..
enes
2020. december 24. 19:18
KG aláírta? Nem ellenezte? Nahát!
Kristály
2020. december 24. 13:34
Tud írni a Karácsony ? A nyögögép.
2xli
2020. december 24. 13:17
Milyaen nagylelkű Karácsony, megengedi hogy a Kormány pénzén fonódjon a villamos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!