800 millió euró a civileknek

2020. december 18. 19:26

A legnagyobb összeget az igazságos jogállammal és alapértékekkel foglalkozó civilek fogják kapni.

2020. december 18. 19:26
Donáth Anna
Facebook

„Az elmúlt hetek politikai csatáiban kétféle álláspont harcolt. Az egyik keresztbe akart feküdni az uniós költségvetésnek, a válságkezelő európai segítségnek és az európai értékek védelmének. Mi a másik álláspontot képviseltük, és a végeredmény egyértelmű: lesz költségvetés, lesz helyreállítási alap, lesz jogállamisági mechanizmus. A mai megállapodással pedig lesz 800 millió euró is a civilek számára a Jogok és Értékek program finanszírozására.

Keményen kellett küzdenünk ezért. Eredetileg a Bizottság minden program finanszírozását csökkenteni kívánta. Ezért írtam levelet az Európai Bizottságnak, a soros uniós elnökségnek és az Európai Tanács elnökéhez is. A Renew Europe frakció témafelelőseként személyes politikai feladatom volt a forrás megmentése, illetve növelése. Nem elég ugyanis beszélni az uniós értékek fontosságáról – ezek védelmére, erősítésére költeni is kell!

A megállapodás értelmében a legnagyobb összeget az igazságos és emberséges jogállammmal és alapértékekkel foglalkozó civilek fogják kapni. A jogkorlátozó 2020-as év közjogi gyakorlata ezt nagyon is indokolja. Egy másik ágon a nemi alapú diszkrimináció ellen küzdő civileket támogatjuk. Külön belső büdzsé lesz a nők és gyermekek elleni erőszakot megelőző, kárait enyhítő szervezetek finanszírozására is. A negyedik ág pedig a jövőbeni működőképességet szolgálja: a bevonás és figyelemfelhívás programjait segíti. Igazságos és emberséges európai jövőt kell építenünk a járvány emberi és gazdasági károkozása után. Európa mai döntésével ehhez újabb 800 millió euróval járul hozzá, ami a legjobb helyre: segítő és jogvédő civilekhez kerül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. december 20. 21:12
Magyarán: Szarkeverő álcivilek fogják kapni, akiknek fogalmuk sincs az életről, viszont azt mindenkinek meg akarják mondani, hogy hogy éljenek...
Leo3
2020. december 20. 21:11
Te Anna, ha igaz lenne amit mondasz, akkor én nagyon várom, hogy mikor fogják a járandóságomat a bankszámlámra utalni. Eddig még nem történt meg? Előre láthatólag mikor lesz???? :)))
masikhozzaszolo
2020. december 20. 11:50
Testről és lélekről. Az ördög ügyvédjében volt az a pirosruhás nő. És hogy megváltozott az arca, mikor kiteljesedett, mint egy Vatikáni festményen, az ördögábrázolás. Kell, hogy jól nézzen ki, különben ki foglalkozna vele. Az ördög akkor a legdühösebb, ha nem ismerik el-fel.
fogas paduc
2020. december 19. 17:43
Alapítani kellene Magyarországon 10 000 -20 000 ilyen civil szervezete, mely főleg az ellenzéki pártok antidemokratikusságát vizsgálná a jogállamiság tükrében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!