Új járványügyi intézkedések: félmunka, emberség nélkül

2020. november 04. 17:41

Óvjuk magunkat, vigyázzunk egymásra, addig is, amíg a miniszterelnök csak a focimeccsekért aggódik.

2020. november 04. 17:41
Donáth Anna
Facebook

„Orbán Viktor kedd este bejelentette kormánya legújabb járványügyi döntéseit. A meghozott intézkedések továbbra is ugyanolyan problémákkal terheltek, mint tavasz óta a legtöbb ilyen változtatás. Igazságos és emberséges politika helyett kapkodó félmunka látszik, a szolidaritás és a valódi cselekvés jele nélkül.

1. A miniszterelnöki beszéd és a jogi változások is teljesen figyelmen kívül hagyják az európai együttműködés lehetőségét. Egyetlen „odaszúráson” kívül, mellyel Orbán az osztrák járványügyi védekezést bírálta, semmilyen döntés nem született arról, hogy a mechanikus lezárás mellett milyen valódi nemzetközi együttműködés fogja segíteni ezt a munkát. Összeurópai információk, segítség, eszközök, erőforrások – ezekre nincs is szükség? Elég az ingyenes parkolás?

2. Még súlyosabb probléma, hogy az új korlátozások mellől hiányzik az ellentételezés. A tavasz óta haldokló szolgáltatóipar újabb mélyütést kap, munkahelyek tízezrei kerülnek veszélybe. Az az ország, amelyik járvány idején stadiont épít és vadászati világkiállításra költ milliárdokat, képes kell legyen segíteni a polgárain. Felszolgálón, DJ-n, rendezvényszervezőn, jegyszedőn is.

3. Végül pedig szólni kell a jogállami megfontolásokról. A kormány megint a demokratikus döntéshozatal kiskapuit keresi, és a tavaly őszi önkormányzati választáson hozott döntést igyekszik felülírni. Már az első hullám idején is a fideszes gazdasági hátország megerősítésétől, az ellenzéki önkormányzatok pénzügyi kifosztásáig a legarcátlanabb döntések születtek a járványra hivatkozva. Jó, ha tudja a miniszterelnök: Európa figyel.

A kormány embertelen és igazságtalan félmunkája pedig a polgárokat is figyelmezteti: még nagyobb az egyéni felelősségünk a járvány leküzdésében. Óvjuk magunkat, vigyázzunk egymásra, addig is, amíg a miniszterelnök csak a focimeccsekért aggódik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. november 05. 11:58
Donáth kacsa megint hápogott egy feleslegeset.
péterx
2020. november 05. 11:01
Te meg Donáth, inkább aggódj magadért...
Coccothraustes
2020. november 05. 08:32
Semmitmondó, demagóg maszlag.
furunkulus13
2020. november 05. 08:08
Igazad van Annuska! Óvjuk magunkat, főleg tőletek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!