Kedves Bodolay Géza!

2020. november 27. 13:52

Mi hangosak vagyunk, van véleményünk, kritikusak vagyunk és csalódottak.

2020. november 27. 13:52
Csernai Mihály
Facebook

„Kedves Bodolay Géza!

Nem ismerjük egymást, szeretnék bemutatkozni Önnek: Csernai Mihály vagyok, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Tegnapi napon, 2020. november 26-án Ön telefonos interjút adott Bolgár Györgynek a Klubrádió Megbeszéljük... című műsorában. Miután ebben a beszélgetésben elhangzik a nevem (egész pontosan »Cs betűs fiúként« hivatkozik rám), úgy gondoltam, a korrektség jegyében a műsorban elhangzott állításokra szeretnék reagálni, mert úgy érzem, megtévesztő mondatok is elhangoztak a személyemmel kapcsolatban. Önző módon most csak ezekre reagálnék, a teljes beszélgetés is megérne egy misét, de azt gondolom, nekem nem tisztem az Ön véleményével vitatkozni, és nem is ismerem annyira az Ön életművét, hogy ilyen szintű szakmai vitába belemenjek. Azonban, Ön olyan állításokat fogalmaz meg tényként, amik nem felelnek meg a valóságnak, illetve engem – úgy gondolom – igencsak rossz színben tüntetnek fel, ezekre a történelmi hűség tisztelete miatt is kötelességemnek érzem válaszolni.

A rektorválasztásról: valóban két jelölt indult a rektori címért, Bagossy László és Upor László. Mindketten nagyon összetett, érdekes, szakmailag korrekt programot írtak meg, mindkét program még a választás előtt a teljes egyetemi polgárság számára nyilvános volt. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (egykori) Szenátusának 18 tagja volt, ebből 4 hallgatói delegált: mindhárom Intézetből egy-egy hallgató, illetve a HÖK elnöke, erről egyébként a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabályán kívül az Egyetem ekkor hatályos alapdokumentumai is rendelkeztek. Nem mennék bele a szenátusi rendszer részletezésébe, minden intézetből, nem oktató munkatársak közül is voltak delegáltjai, akiket választás útján juttatott mandátumhoz az Egyetem polgársága. Így kerültem 2019. októberi kinevezésemkor jómagam is a Szenátusba.

Mivel HÖK-elnöki programomnak is fontos része volt a részvételiség, illetve magam is azt gondoltam, hogy az Egyetem rektorának megválasztása egy mindannyiunk életét meghatározó esemény, hallgatói delegált szenátortársaimmal és a HÖK elnökségével egyetemben azt a döntést hoztuk, hogy megkérdezzük a hallgatók véleményét arról, hogy Ők kire szavaznának. A két rektori pályázat és a konkrét választás között tehát kiküldtünk egy kérdőívet a hallgatóságnak, ahol név nélkül tudták kifejezni álláspontjukat a két rektorral kapcsolatban. Mivel 4 szavazatot kellett magunk között elosztanunk, abban állapodtunk meg, hogy a beérkező hallgatói szavazatokat fogjuk arányosan elosztani egymás között. Így tehát. félretéve saját egyéni véleményeinket a rektori pályázatokkal kapcsolatban, azt gondoltuk, így tudjuk legvalósághűbben képviselni a hallgatókat - hiszen minket ezért is választottak meg korábban a HÖK választáson. A beérkező eredmények arányában el is osztottuk a szavazatokat egymás között. Nem gondoltam volna, hogy ennek valaha publikus adatnak kellett volna lennie, de úgy érzem, jelen helyzetben nincs más eszközöm saját igazam bizonyítására: a kérdőívet kitöltő 210 hallgató (ami megközelítőleg annyi hallgatót jelentett, akik korábban elmentek a HÖK-elnöki választásra is) 75% - 25% arányban szavazott Upor Lászlóra. Így tehát a szavazatokat 3 - 1 arányban osztottuk el egymás között. A történelmi hűség kedvéért ezen a ponton jegyzem meg, hogy én Bagossy László pályázatára szavaztam. Sajnos nincs ötletem arra, hogy milyen más módon tudtuk volna hitelesen képviselni hallgatótársainkat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2020. november 28. 02:11
Azért ez rossz irány, facebookon üzengetni, örökké háborúzni, békét, békét, békét, 3-szor erősebb SZERETET. Abba kellene már hagyni. akinek esze van, bele se kezd ebbe, amit ti leműveltetek. El vagytok veszve, nincs béke a szívetekben, tele vagytok hibával, de dúrjátok ezerrel. Törvény és erkölcs nélkül éltek.
taskairogep
2020. november 27. 20:25
"Tisztelt Bodolay Géza" WTF??? mármint: hol tanult az az ember kommunikációt? Kicsoda ő, hogy így szólítsa meg a nála nagyságrendekkel több teljesítményt már maga mögött tudó igazgatót? Talán "Tisztelt Igazgató Úr", a záróformula pedig "Tisztelettel" Ha szándékos a tiszteletlenség, akkor szándékosan szeg szabályt, ne számítson megértésre.
luisbathhelena
2020. november 27. 18:51
Cs betűs fiú-hát kb ennyi figyelmet érdemelsz.
Julismama2
2020. november 27. 17:51
Van ennek a hülyegyereknek más baja is: "Novák Emil és Szarka Gábor, az Egyetemünk kinevezett vezetői birtokvédelmi eljárást indíttattak ellenem, konkrétan birtoksértő magatartás miatt. A dolog több szempontból pikáns. Egyrészt, megint bűnbakkeresés zajlik, hiszen az egyetemfoglalást nem egyedül csináltam, épp ez volt benne a szép. Másrészt, mellékletként egy hvg-cikket is tartalmaz a beadvány, ami az online lapból lett kinyomtatva, és látszik benne a behivatkozott YouTube-videó - hansúlyozom, ez egy KINYOMTATOTT melléklet. A dolog pikantériája, hogy Szarka Gábor érkezésekor a konkrét élőláncban nagyjából 35 percet töltöttem, mert mentem sajtótájékoztatót tartani az ITM elé. Ha más nem, erről tanúskodik a HÖK aznapi élő közvetítése, 9:55 körül érkezett meg a "kancellár" (az idézőjelek nem véletlenül vannak) az egyetemre, a Vas utcába (VIII. kerület), a sajttáj pedig 10:00-kor kezdődött az ITM épülete előtt a Fő utcán (I. kerület, Buda). Bár a budapesti közlekedés igen sokat fejlődött az elmúlt években és számtalan járatot újítottak és újítanak, ha jól értelmezem a beadványt, nekem 5 percem lett volna átérni a város másik részébe. Sajnos nem kaptam évekkel ezelőtt levelet a Roxfortba, így mindenkit biztosíthatok, hogy hoppanálni nem tudok. Harmadrészt, ezt a beadványt minden mellékletével együtt tegnapi napon kaptam kézhez. Az egyetemfoglalás fizikai formáját november 10-én felfüggesztettük, egy sajtótájékoztató keretein belül (melyen egyébként szolidaritásunkat fejeztük ki az egészségügyi dolgozókkal, respect nekik, most őket is csuklóztatják rendesen). Szarka Gábor azóta gond nélkül be tud jutni az épületbe (úgy értesültem, hogy ezt azóta többször meg is tette). Arról már nem is írok, hogy elfogultsággal vádolták meg a VIII. kerületi Önkormányzatot, úgy kb. mindenestül, így az ügy az V. kerületi Önkormányzathoz került. Annyi haszna van az ügynek, hogy Hanna osztálytársammal (és a HÖK elnökségi tagjával) közös interjúnkat a 24.hu-ról ki akartam nyomtatni magamnak, hogy berakjam az emlékkönyvembe az utókor számára, de kicsit sajnáltam annyi oldal papírt és tintát. Mivel ezt az interjút is mellékelték a beadványhoz, így most megkaptam, amit ezúton is köszönök, megy is az emlékkönyvbe. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!