Ez a lépés felesleges ellentéteket szít

2020. november 18. 19:22

Megdöbbentő és a magyarság számára mélységesen sértő Trianon évfordulójának romániai ünnepnappá nyilvánítása.

2020. november 18. 19:22
Potápi Árpád János
MTI-OS

 

„A szerdán kihirdetett romániai törvény, amelynek értelmében a trianoni békeszerződés évfordulója a jövőben hivatalos ünnepnappá válik Romániában, mélységesen sértő nemcsak az erdélyi, hanem az összmagyarságnak. Megdöbbentő és elszomorító, hogy egy világjárvány kellős közepén egy EU-s tagállam azzal van elfoglalva, hogy olyan törvényt hozzon, amely sárba tiporja a területén élő legnagyobb nemzeti közösség jogait.

Egy nemzeti közösség tagjait arra kényszeríteni, hogy megünnepeljék a saját történelmük leggyászosabb napját, nemcsak nem EU-konform, hanem egyben óriási tiszteletlenség is a közösség tagjaival szemben. Ez a lépés semmi másra nem jó, mint felesleges ellentétek szítására az ország területén élő nemzetiségek között.”

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2020. november 19. 08:56
Semmi gond! Természetesen a törvénytisztelő magyarok meg fognak emlékezni Trianonról. És innentől kezdve ezt a megemlékezést nem lehet majd irredenta cselekedetnek minősíteni, hiszen maga a román állam kötelezi erre a magyarokat!
Dénia
2020. november 19. 06:11
És Brüsszelnek ehhez természetesen egy szava sincs. Sőt, még ki is tüntetik a románokat a példás kisebbségi politiájukért.
Magyarok Pásztora
2020. november 18. 20:38
El akarják üldözni a magyarokat az oláhok. 100 éve ezt csinálják.
Tiszafa
2020. november 18. 20:34
Jön még (román) kutyára (magyar) teherautó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!