Ennek semmi, de semmi köze a felelős kormányzáshoz

2020. november 11. 11:21

Ennek az alávalósághoz van csak köze.

2020. november 11. 11:21
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Miközben életeket kell menteni, a kormány a vagyonát menti alkotmánymódosítással. Miközben a járványt kell kontrollálni, a kormány az ellenzék választási lehetőséget akarja kontrollálni a választási törvény módosításával. Ennek semmi, de semmi köze a felelős kormányzáshoz. Ennek az alávalósághoz van csak köze. Miközben emellett nem mehetünk el szó nélkül, nekünk most elsősorban a cselekvés a dolgunk. Ennek jegyében az alábbi döntéseket hoztuk: 

• A közterületi maszkviselés kapcsán az éjszaka megjelent kormányrendelet értelmében – szemben a miniszterelnök esti bejelentésével – a 10 ezer fő feletti településeken a polgármesterek hatásköre lett a szabályozás. Abszurd, hogy Budapesten ezt a felelősséget a 23 kerületi polgármesterre terhelték, mert így szinte lehetetlen a városra egységes szabályozást megalkotni. Mi mégis megpróbáljuk – egyeztetünk a kerületekkel, hogy a védekezés hatékonyságát közös szabályozással erősítsük. 

• A botrányosan későn megjelent kormányrendelet továbbra sem szól egy szót sem a járvány kezelésének egyik legfontosabb eleméről, a tesztkapacitások bővítéséről, a tanárok, iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók önkéntes és ingyenes szűréséről. A főváros ezért folytatja szűrési programját, bővíti a tesztkapacitásokat, fokozzuk a szűrést a szociális intézményekben és felkészülünk a pedagógusok, iskolai dolgozók szűrésére a kerületekkel közösen. 

Az országban, ahol a kormány számára a saját hatalmi és gazdasági érdekei fontosabbak a mindenkit fenyegető járvány és a gazdasági válság kezelésénél, ahol a miniszterelnök napokon belül képes homlokegyenest ellentétes állításokat tenni az egészségügyi kapacitásokról, és az állam felkészültségéről, ahol előbb írnak meg egy lopást legitimáló alkotmánymódosítást mint azt a kormányrendeletet, amely milliók életét határozza meg az elkövetkezendő hetekre, ott különösen nagy felelősség hárul a polgárokat képviselő önkormányzatokra. Életek múlnak rajta, hogy megfeleljünk ennek a felelősségnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2020. november 12. 02:37
A kisfiúk a Krampusztól , Karigeri meg a felelős döntéstől RETTEG!!!l
néhai Ch.Pilot
2020. november 11. 23:55
Félreértések elkerülése végett: a fehérgyarmati tahó ezt a facebook bejegyzést nem egyéb tevékenységei mellett, hanem minden más tevékenység helyett tette.
civis72
2020. november 11. 22:39
Mit tettél le eddig az asztalra Butapesten ...te szerencsétlen ...lófaszt se tud kamugeri a kormányzásról..
kishegyi
2020. november 11. 22:28
"Nem akarok dönteni, nem akarok dönteni, nem, nem, nem!" A fenti sor szerzője Karácsony Gergely. Édes Istenem, ezt még három évig kell hallgatnunk? Ki is volt az az eszement, aki erre a lúzer semmirekellőre szavazott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!