Demeter Szilárd cikkével elismerte: a kormányzati sorosozás valóban antiszemita kampány

2020. november 30. 16:20

Az antiszemitizmus elleni küzdelem a mai magyar jobboldalon egyszerű „politikai termék”.

2020. november 30. 16:20
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Mérce.hu

„Demeter Szilárd minden mértéken aluli, ízléstelen kirohanása csupán arra mutat rá, az antiszemitizmus elleni küzdelem a mai magyar jobboldalon egyszerű »politikai termék«, mint volt egykor a polgári Magyarország, amit igény szerint akármikor kidobnak a kukába, hogy helyette, ha éppen a félelem- és gyűlöletkeltés a céljuk, a történelem szemétdombjáról guberáljanak antiszemita eszméket.

Olyan sok valóban megalapozott, és átgondoltan kritikus megjegyzéssel lehetne illetni Soros György cikkét, szervezeteinek tevékenységét vagy akár saját tőzsdespekulánsi múltját is, hogy mindennek fényében tényleg a teljes elmebaj határa, ami a menekültek tömeges érkezése óta személyével kapcsolatban Magyarországon folyik.

Mindezt annak a kormánynak a kulturális környezetéből kell olvasnunk, amelynek miniszterelnöke csupán egyetlen hónapja még Kertész Imre emlékét méltatta, a róla elnevezett intézet avatásán. Szép kis befutott pálya.
A kormányközeli publicisták nagy része viszont eddig legalább annyira vigyázott a szájára, hogy ne bökje direkt oda, hogy a »gonosz öreg nácizsidót« szeretné láttatni benne. Most ennek is vége. Egyáltalán nem vagyok kíváncsi arra, innen még hova vezet a retorikai ösvény, de attól tartok, ennek ellenére hamarosan meg fogom tudni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. december 01. 09:31
Döbbenetes a háborgásod! Megkövezed Demetert, mert "még jó, hogy azt nem mondta", hogy soros "gonosz öreg nácizsidó". De nem mondta! Ám épp a vádad bizonyítja, hogy a helyében te bizony már rég mondtad volna! Vajon miért?
Biivisz
2020. december 01. 01:28
"Demeter Szilárd cikkével elismerte: a kormányzati sorosozás valóban antiszemita kampány" Naná! Az űrhajósok, meg akik megkerülték a holdat, azt akarták bizonyítani, hogy a föld lapos. Ezeknek teljesen elmentek otthonról.
Jack Reynor
2020. november 30. 21:59
Demeter nem volt természetesen antiszemita, de nem értem, miért lenne baj az, ha valaki érvelne az antiszemitizmus mellett.
mustarharmas
2020. november 30. 20:45
Ha jól látom akkor ez a szerencsétlen Bristolban tanul(t), ahol szakterülete az antiszemitizmus, kelet-európai zsidó történelem. Ismét egy okostojás bölcsész társadalommérnök. Valós munkatapasztalat nulla. Tipikus mércés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!