Butaság volt Orbántól, hogy nem volt B terve Biden győzelmére?

2020. november 13. 15:47

Orbán azt remélhette, hogy az Egyesült Államokat végre nem olyan ideológiai alapvetések mentén irányítják majd, mint korábban.

2020. november 13. 15:47
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt
24.hu

„»Trump nyerni fog, nincs B terv« – mondta Orbán Viktor még korábban, amikor arról kérdezték, mi történik akkor, ha mégsem újrázhat az általuk támogatott amerikai elnök. És miközben valójában lehetett B terv, az Orbán-kabinet csakugyan a Trump-kormányzat egyik legelkötelezettebb támogatója volt világszerte.

Voltak persze Donald Trumpnak Orbánnál fontosabb támogatói is, mint például Boris Johnson brit miniszterelnök, de lelkesebbek aligha. Orbán Viktor 2016-ban az elsők között látta meg a lehetőséget arra, hogy az épp szétrobbanó, de valójában évek óta erodálódó klasszikus atlantista világrend utáni időszakban szerinte valami jobbat és hatékonyabbat építsen fel Magyarország számára. Ebben pedig Trump kiemelkedően jó partnere volt, ugyanis mindig pontosan érezte azt, mi adja a támogatói bázisát, és látta, hogy nagyon hasonló politikai törésvonalak mentén emelkedett a hatalomba Orbán, mint ő.

Jó barátság

Orbán azt remélhette, hogy az Egyesült Államokat végre nem olyan ideológiai alapvetések mentén irányítják majd, mint korábban. Kevesebbet fog tehát érni a demokrácia és a jogállam, de többet a fegyvervásárlások és a politikai korrupció. Ebben kiemelkedő segítséget nyújtott az elnökválasztás előtt távozó David B. Cornstein, az Egyesült Államok Budapestre delegált nagykövete, aki Trumphoz hasonlón a kedves szavak és a tranzakción alapuló barátság politikáját képviselte. Még akkor is, ha a tranzakcióból alapvetően az Egyesült Államok jött ki rosszabbul.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citra
2020. november 14. 10:53
Hát, akárhogyis, a demokraták a demokrácia szégyenei. Ilyen moskos módon kevesen csalnek el választást. bár...Sztálin elvtárs lájkolja ezt! De, mit akarunk mi?Trükkök százai, beismerte, ...oszt még mindig a politikában van nálunk az az ember.:))) Ferik.
antioxi
2020. november 13. 22:03
Majd idejön egy új Goodfriend id. ügyvivőnek szemétkedni, de remélem Orbán észnél lesz vele. Mert mit tudnak az amerikaiak csinálni vele? Nem fogják ide adni fegyverzetüket, vagy a pala gázukat, nem kell a nato-ra költeni, stb? Jól kiszúrnak velünk, megmarad a pénzünk. A cnn, a washington post és a többi szennylap eddig is piszkoskodott velünk ez után még inkább fogna. sok újat nem fognak mutatni nekünk. Ki fogjuk bírni. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Parm
2020. november 13. 21:43
Kit érdekel amúgy? Az USA-t Magyarország abszolút nem érdekli. Mellékesek vagyunk, akárki az elnök. Max aggódnak egyet a demokráciáért a NYT-ban, ha valakmelyik itteni libernyák küld egy levelet e témában a spanjának.. Ez az egész csak a libsi média újabb gumicsontja.
Krupp Skya
2020. november 13. 20:04
Volt "B" terve is Orbánnak Az A terv az volt hogyha Trump nyer lemond. A "B" terv meg az, hogy ha Biden nyer nem mond le, a "B" terv jött be, mivel az orosz titkos szolgálat kiszimatolta Orbán "A" tervét ezért gyorsan küldtek amerikai testvéreiknek 780 millió Biden szavazatot és megkérték őket, hogy csak annyit használjanak fel belőle amennyi szükséges a többit tegyék el a következő tíz választásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!