Biden nagyvállalati és hadiipari lobbistákkal töltötte fel csapatát

2020. november 18. 18:58

Mindez a demokrata párt haladó szárnyánál azonnal lecsapta a biztosítékot.

2020. november 18. 18:58
Káncz Csaba
Privátbankár.hu

„A Joe Biden elnökségét előkészítő szakmai csapatok hemzsegnek a lobbistáktól és a nagyvállalatok ejtőernyőseitől. A külügyminisztériumi előkészítő csapatban több »rezsimváltót« találunk, miközben a Pentagon-csapat harmada a hadiipar környezetéből jött. Káncz Csaba jegyzete.

Donald Trump 2015-ös elnökválasztási kampányának legütősebb szlogenje így hangzott: »Csapoljuk le a mocsarat«. Az ingatlan-spekuláns ezzel »az egész korrupt washingtoni politikai osztályra« utalt, beleértve a lobbisták túlzott hatalmát, a kampánydonorok politikai jutalmazását és a színtiszta korrupciót. Mekkora volt a döbbenet, amikor kiderült, hogy felállított kormányzata hemzseg a lobbistáktól, az olajipar embereitől, a Wall Street befektetőitől és a nyugdíjas tábornokoktól!

Felzúdulás a demokratáknál

Nos, a demokrata pártot ezekben a napokban pontosan ez a kellemetlen érzés járja át. Az elmúlt napokban ugyanis Biden közzétette azon szakemberek listáját, akik az államigazgatás különböző szakterületein levezénylik az átmenetet, és átveszik majd a parancsnokságot.

Ezen csapatok sorai között azonban annyi lobbistát és nagyvállalati embert találni, hogy az a demokrata párt haladó szárnyánál azonnal lecsapta a biztosítékot.

Ezen szárny élharcosa Elizabeth Warren szenátor, aki azonnal megkezdte a harcát, hogy Biden ne az óriáscégeknek és lobbistáiknak nyújtsa át az államigazgatás legfelső szintjeinek kulcsait. De kikre gondol Warren? Nos, az Amazon Web Services, a Lyft és az Airbnb egyes igazgatóira. Ezen kívül a WestExec Advisors nevű konzultáns cég alelnökére, amely vállalat pénzügyi szolgáltatókat, technológiai és gyógyszerészeti cégek érdekeit képviseli.

Márpedig Biden a kampányában szigorú etikai szabályokat ígért és kíméletlenül ostorozta az összeférhetetlenségi normák sorozatos megsértését a Trump-korszak alatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2020. november 19. 11:43
A BLM megy a kukába a vezetőit majd kifizetik h ne hoborogjenek. Max kapnak pár lapos tvt
k33
2020. november 19. 04:17
Háború lesz! Már keresik az ellenséget, még inkább az okot.
Gintonic68
2020. november 19. 00:26
Nekem van egy megoldási javaslatom, maradjon Trump és akkor nem lesz veszekedés a demokrata párt oldalán! :)
mokány
2020. november 19. 00:08
Eddig azt gondoltam, hogy a komcsik szervezték a csalásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!