A relativizálás kettős arca, avagy Jupiter és a kisökör

2020. november 30. 23:15

Demeter Szilárd semmi megbocsáthatatlant nem követett el, csak nem jól választotta meg a fegyvernemet. Ennyi.

2020. november 30. 23:15
Szőke László
Fekete-Fehér

„A szentegyházi származású Demeter Szilárd, jelenleg – többek között – a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója és miniszteri biztos olyan publicisztikát írt az Origón, mely miatt sokan felhördültek. Tény, hogy a magyar és az európai mainstream nyilvánosság egyik tabutémájához nyúlt akkor, amikor Európát Soros György gázkamrájának, Sorost pedig liberális Führernek nevezte.

Az nem kérdés, hogy Demeter Szilárd erősen fogalmazott, amúgy is természete, hogy a szokványosnál sokkal élesebben fogalmaz megszólalásaiban, de azért nem olyan ördögtől való ez a két hasonlat – formáját tekintve (a tartalmára még visszatérek!). Szóval, lehet-e ma nácizni, szélsőjobboldalizni valakit?

Teljesen természetesen, igen, ha azt a baloldali-liberálisok teszik.

Mert hiába lehet igaza Demeter Szilárdnak, szándékától és jól felépített párhuzamától függetlenül csak az marad felerősített üzenetként, hogy zsidózott és nácizott egyet.

Amit a magyar kormánnyal korántsem barátságos (mainstream) média fel is fog erősíteni, sőt, már meg is tette. Gondolatmenetének tartalmával nem fognak foglalkozni, mert a valódi cél nem az, hogy érdemi értelmezés folyjon, hanem az, hogy léket lehessen ütni a hajón. Azon a hajón, melyen egyik kapitányként manőverezik Demeter Szilárd is. Tehát kommunikációs szempontból elnézte most a fegyvernemet – mint formát –, de a túlerővel sem jól számolt.

Ui.: Nem kérdés számomra, hogy Demeter Szilárd mellett ki kell állni, nagyon visszataszító az is, ahogy a témára rárepült az erdélyi és magyarországi média bizonyos része, egyesek nagyon aljasul. Olyanok vagytok, mint a legyek, az! Tudom azt is, hogy azok közül, akik a tenyeredből ettek, most sokan a fejed akarják, de ilyen a természetük. Vagy a politika természete? De biztosan nem mondtam újat…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2020. december 01. 21:12
"Demeter Szilárd semmi megbocsáthatatlant nem követett el, csak nem jól választotta meg a fegyvernemet. Ennyi." Csak azt felejtette el, hogy ő nem magánember, hanem köztisztviselő. És félreérthető (vagy félremagyarázható) szövegével megnehezítette az EU-ban egyébként is folyamatos támadásokat elszenvedő kormány dolgát.
nyelvelő
2020. december 01. 20:22
Kettős mérce. Ha a bal teszi akkor nincs baj, ha a jobb teszi akkor ráöntik az epét.
flesh ripper
2020. december 01. 13:17
Pl. a (büdös)Böszme, naponta gázosít, mégis mekkora az ázsiója a bolsinácilibernyákfasiszta haladároknál!
u.cserkész
2020. december 01. 13:04
"A szentegyházi származású Demeter Szilárd, " Többször volt szerencsém a Szentegyházi Gyermekfilharmóniát élőben és a Tv-ben meghallgatni. Aki onnan származik, csak normális ember lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!