A médiainkvizíció pitiáner ügyekben is teljes gőzzel dolgozik

2020. november 01. 12:55

Az ember idővel keresztény hit nélkül is rájön, hogy az erkölcsi vétek – gyengeség.

2020. november 01. 12:55
Forgács Iván
Forgács Iván
Népszava

„Gyomorforgató, mikor kicsinyes erkölcsi pellengérre állítanak valakit. Főleg, ha a médiában, immár határtalan nyilvánosság előtt. Az inkvizíció szellemét idézi. A Morál papja elénk vet egy halandót, és élveteg, szent szigorral ráolvassa vétkét: Íme, testvéreim, itt hever előttetek a porban ő, aki képes volt akkor ezt meg ezt tenni (vagy nem tenni), ilyet meg ilyet mondani (vagy nem mondani). Méltó megvetésünkre. De akár szigorúbb büntetéssel is sújthatnánk. 

Talán érdemes megnézni két efféle esetecskét, amelyekkel nemrégiben port kavargattak a médiavilágban. Az erkölcs egyik szenvedélyes, olykor csőszig hevülő, újságírásban kiválót nyújtó ítésze Till Attilát, vette célba. Elfogadhatatlannak vélte, hogy a népszerű műsorvezető egy vlogban állást foglalt az SZFE ellenállása mellett és a kuratórium ellen. Merthogy a TV2-nél dolgozik (2002 óta), amely néhány éve a kormány martaléka lett. S bár ártalmatlan, szórakoztató show-műsorokban szerepel a kereskedelmi csatornán, ez erkölcsi értelemben kollaboráció.

A másik eset talán érdekesebb, mert »áldozata« maga is erkölcskritikus véleményformáló. Ceglédi Zoltánról van szó, aki egy napon azzal szembesült a 444-en, hogy ez év januárja óta az Európai Parlament momentumos képviselőnőjének, Donáth Annának a személyes tanácsadója. Ami nem baj, hiszen ki ne lenne szívesen az? De egyesek szerint Ceglédinél ez mégis baj, egyrészt, mert ő valóban az lett, másrészt pedig lehullott róla a lepel. Nem igazi független politikai elemző, pártdívák (és direktívák?) körül sündörög, megvásárolható havi pár száz euróval. Jobb, ha hallgat!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. november 02. 00:55
Nép(?)szava drága! Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű!
lofejazagyban
2020. november 01. 16:29
ezek azt hitték, hogy kimehetnek a mezőre, mindenkit rugdoshatnak, köpködhetnek, és soha senki nem fog visszaszólni?
balbako_
2020. november 01. 14:19
Egyszerűen lebuktak a függetlenek. Ennyi!
Magyarok Pásztora
2020. november 01. 14:08
Magatokról beszélsz, te hazaáruló komcsi patkány,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!