A forradalom a spájzba költözött

2020. november 11. 10:17

Az oroszok mellé.

2020. november 11. 10:17
Fábián Tibor
erdély.ma

„Az oroszok mellé. De legalább ezután a mama főztje és a kovi ubi is biztonságos közelben lesz. A tél közeledtével, a második koronavírus hullám magaslatain a SZFE-forradalmárok rádöbbentek, hogy lejárt az ellenzéki »függetlenobjektív« médiától kapott tizenöt perces hírnév és a dk-momentum-jobbik-stb koalíció kitüntető figyelme.

Mert hiába a sok kilométer elhasznált piros-fehér kordonszalag, a nagyméltóságú Kuratórium nem méltóztatott sápadni és reszketni, hanem nemes egyszerűséggel lekapcsolta az internetet. Anélkül pedig manapság még a legelszántabb forradalmár is rövid időn belül összeroskad. És különben is, azt már bizonyos Saul Alinsky is leszögezte a radikálisok 12 pontjában, hogy »az a taktika, amit túl hosszan alkalmazol, teherré válik.« Ma úgy mondaná: uncsi.

Most komolyan: úgy kellett ennek a forradalom-maskarának a járványügyi szigorítások bejelentése, mint egy falat kenyér. Mint egy díszes paraván, ami mögé el lehet bújni, győzelmet mímelő vonulással. Haza, a mamahotel kényelmébe.

Persze a maratoni gólyatábor engedelmes bábként megvezetett résztvevői váltig állítják, ők a blokádot nem adják fel, hanem viszik magukkal. Hogy fognak majd örülni a középosztálybeli szülők, amikor reggel munkába menet hangos puffanással átesnek a beszalagozott bejárati ajtón, mert drága csemetéjük éppen ellenáll.

Új fejezet következik a forradalom életében. Felépülnek a párnabunkerek a konyha, a fotel és a tévé háromszögében. A Kuratórium új, minden eddiginél félelmetesebb kihívással szembesül. Kizárják minden SZFE-otthonból és sírhatnak, könyöröghetnek, hogy tárgyaljanak velük.

Függöny. Az egyfelvonásos forradalomnak leáldozott. A dicsőséges tanácsköztársaság 133 napos rekordja tartja magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. november 11. 11:16
Az SZFE egy "liberálbolsi ellenállási laboratórium" volt... Azt akarták "kikeverni" hogy "hogyan lehet megdönteni ezt a rettenetes Orbáni diktatúrát"... MINDEN "SZÍNÉSZI TELJESÍTMÉNYT -és nem színészit is- BEVETETTEK! A kezük beleért a bilibe... és rá kellett jönniük a hideg valóságra... SEHOGY! A MAGYAR NÉPTÖMEG ELLENÜK VAN! A SZORGALMASAN DOLGOZÓ MAGYAROK DÖNTŐ TÖBBSÉGE A RIPACSKODÓK ÉS A ZAVARKELTŐK ELLEN VANNAK! Mindegy hogy hányan mennek tiltakozni bárhova, meg hogy milyen hosszú tiltakozó "láncot" csinálnak a zavarkeltők, a szorgalmas magyar személyeket A RIPACSKODÓ SEMMIREKELLŐK MŰSORA NEM ÉRDEKLIK!!!...
Pierre
2020. november 11. 11:13
nincs mar securitate, de azert ujra megtalaltad a helyed, fabian.
westend
2020. november 11. 11:07
"nemes egyszerűséggel lekapcsolta az internetet. Anélkül pedig manapság még a legelszántabb forradalmár is rövid időn belül összeroskad" :D ezek egy lakatlan szigeten is a wifit keresnék elsősorban (meg a lakatot :)
annamanna
2020. november 11. 11:02
"Szétvertek több szobát a dühös kollégisták a Schönherzben Rombolni kezdtek a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói hétfőn a Schönherz Kollégiumban, miután Orbán Viktor bejelentette az új járványügyi intézkedéseket, köztük a felsőoktatás áttérését digitális tanrendre, és a kollégiumok bezárását. A 444-hez is eljuttatott képek és videók szerint a diákok több szoba berendezését is szétdobálták, volt, aki kalapáccsal esett a falnak. A BME elismerte a Telexnek, hogy a felvételek valódiak, a rongálást kivizsgálják, a résztvevők elleni szankciókról az intézmény fegyelmi bizottsága fog dönteni. Az kollégium üzemeltetéséért felelős cég ismeretlen tettes ellen tett rendőrségi feljelentést." https://444.hu/2020/11/10/szetvertek-tobb-szobat-a-duhos-kollegistak-a-schonherzben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!