A 230-as csapdájában az amerikai elnökválasztás...

2020. november 14. 08:28

Ahogy a világon mindenhol, úgy hazánkban is egyre aktuálisabb ez a téma, ezért létrehoztuk a Digitális Szabadság Bizottságot.

2020. november 14. 08:28
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„A 230-as csapdájában az amerikai elnökválasztás...

Ahogy sejteni lehetett már előre, a 2020-as amerikai elnökválasztás felerősítette és pontosan megmutatta, hogy a közösségi média cenzúrázási gyakorlata már átlépett egy határt.

Az amerikai szövetségi Kommunikációs Etikett Törvény 230-as szakasza megvédi a Facebookot, Twittert, Google-t, Youtube-ot és a többi techóriást attól, hogy a felhasználók bejegyzéseiért, kommentjeiért polgári és büntetőfelelősséget kelljen vállalniuk. Donald Trump és Joe Biden kevés dologban ért egyet, de abban igen, hogy a 230-as szakaszt módosítani kell, a techcégeknek pedig végre felelősséget kell vállalniuk a publikált tartalmakért.

Ahogy a világon mindenhol, úgy hazánkban is egyre aktuálisabb ez a téma. Ezért is hoztuk létre az Igazságügyi Minisztériumban a Digitális Szabadság Bizottságot, amely az online tér vonatkozásában az államigazgatás minden részéről érkező információt és tudást összegzi, pontosan azért, hogy időben tudjunk lépni, ha valahol egy vagy több techcég túlhatalmat szerezne. Ennek érdekében folyamatos szakmai párbeszédet folytatunk, és vizsgáljuk, hogy van-e szabályozói feladat a témában, és ha igen, akkor azt hazai vagy nemzetközi szinten kell-e ellátni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. november 15. 04:10
Miért kéne felelősséget vállalniuk? Mindenki saját magáért felelős.
ksara
2020. november 14. 16:56
Skandallum! Bezzeg, amikor még a drága jó Gyurcsány elvtárs napi feladata volt "fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban" stb. stb. Az őszödi beszéd eme kis részlete sajnos méltatlanul elsikkadt az idők folyamán, pedig érdemes feleleveníteni, hogy mit is gondoltak anno a médiáról ők - hatalmi pozícióból.
catalina9
2020. november 14. 14:33
Ahogy sejteni lehetett már előre, a 2020-as amerikai elnökválasztás felerősítette és pontosan megmutatta, hogy a közösségi média cenzúrázási gyakorlata már átlépett egy határt." már vagy száz éve "sejteni " lehet... ..Budapest és a zsidóság egyesített hatalma leginkább a hírlapirodalmon nyugodott -állította Szekfű Gyula - a Három nemzedék című művében. Miután a hírlapirodalom teljesen kapitalizálódott és elzsidósodott, a keresztény magyar is csak akkor jut szóhoz, ha szélsőségek szolgálatába áll, és a zsidó hírlapokkal vetekedve űzi és hajszolja a magyart, a közjogi viszály, gyűlölködés és a nemzeti vétkek útvesztőjében..."
pemete jakab
2020. november 14. 14:20
"ezért létrehoztuk a Digitális Szabadság Bizottságot." Hol van a legtöbb szabadság jelzőt tartalmazó állami intézmény? A diktatúrákban, autokráciákban. Miért? Mivel ott nincs szabadság, ezért beszélni kell róla, hogy az emberek szabadnak érezhessék magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!