Támogatom a Minority Safepack kezdeményezést

2020. október 16. 14:05

A 100 évvel ezelőtti történelmi tragédiánk, a trianoni békediktátum miatt Magyarországnak mindig fontos ügy kell, hogy legyen az európai kisebbségvédelem.

2020. október 16. 14:05
Donáth Anna
Facebook

„A 100 évvel ezelőtti történelmi tragédiánk, a trianoni békediktátum miatt Magyarországnak mindig fontos ügy kell, hogy legyen az európai kisebbségvédelem. Mi tudjuk, milyen, amikor családokat, közösségeket szakítanak szét. Mi tudjuk, milyen az, amikor nincsenek igazságos és emberséges jogállami garanciák a kisebbségek elnyomásával szemben.

A vasfüggöny összeomlása után a legnagyobb álmunk az európai családhoz való csatlakozás és így a szeretteinkkel való újraegyesülés lett. Hittük, hogy egy határok nélküli Európai Unió megerősítheti mind a nemzeti, mind az etnikai kisebbségek jogait. El is indultunk ezen az úton, de még közel sem értünk a végére: a kisebbségi jogok továbbra sem érvényesülnek kellő mértékben az EU-ban.

Ezért is támogatom a Minority Safepack kezdeményezést, mert jelmondatunk Európa jelmondata: »Egység a sokféleségben«. Ne felejtsük el, hogy az európai integráció egyik alapgondolata, hogy értékelnünk, védenünk és támogatnunk kell kisebbségeinket.

Hiszem, hogy a kisebbségi jogok igazságos és emberséges jogállami védelmét európai szinten kell biztosítanunk. Ez a kezdeményezés pedig alapul fog szolgálni a kisebbségi jogok védelmének kiterjesztéséhez. Az emberek világosan véleményt nyilvánítottak: több mint egymillió aláírás gyűlt össze a kezdeményezés támogatására.

Az üzenet tiszta. Európai és jogállami megoldás kell az európaiaknak és azoknak a kisebbségeknek, akik nap mint nap igazságtalansággal és embertelenséggel néznek szembe. Eljött az idő, hogy ne csak hallgassunk, de cselekedjünk is! Erre kértem az Európai Bizottságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. október 17. 14:14
HAZUDSZ!
Flagellator1974
2020. október 17. 12:57
Azt hittem, rosszul látok, amikor olvastam. Aztán leesett: hazudik és provokál.
Dénia
2020. október 17. 09:35
Akkor minek kampányoltok aktívan a határon túli választásokon a román meg szlovák jelöltek mellett a magyar jelölttel szemben? Akkor hogy kell érteni a momentumnak azokat a kijelentéseit, hogy a határontúliak legyenek jó románok, meg szlovákok, meg amik még elhangzottak ezeken a határon túli magyarellenes kampányokon?
balbako_
2020. október 17. 08:42
És a román testvérpártokkal mi lesz? Mert azoknak ez vörös posztó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!