Mi értékként és a demokrácia alapjaként tekintünk a vitára

2020. október 13. 10:21

Elvégre az se ritka manapság, hogy egyáltalán nem engednek minket reagálni.

2020. október 13. 10:21
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Facebook

„Malin Björk svéd baloldali párti EP-képviselő szeptember 22-én az ETC.se svéd baloldali-zöld webportálon az EU migrációs politikai javaslatáról megjelent vitacikkében a magyar migrációs politikát rasszistának minősítette. A laptól természetesen válaszlehetőséget kértem. Látva a segítőkészséget, két nappal később kénytelen voltam angol nyelvű blogomon reagálni. Ezt követően egészen október 12-ig kellett várnom arra a megtiszteltetésre, hogy az illusztris lap lehozza válaszlevelem. No, nem ám a teljes írást. Az első mondatom, amelyben nehezményeztem, hogy a svéd média ritkán közöl nem mainstream véleményeket, nemes egyszerűséggel kihagyták (értsd: cenzúrázták).

A megjelent válaszomra Malin Björk azonnal (kevesebb, mint 9 órán belül) rövid viszontválasszal élhetett, amit az ETC.se »A magyar kormány minden kritikát el akar hallgattatni« címmel jelentetett meg, amelyben ismét számos kritikát és rágalmat zúdít a magyar kormányra. Meglepő módon… De tegyük is félre, hogy mennyire nyitott és őszinte az a vita, ahol az egyik félnek heteket, míg a másiknak csak órákat kell várnia a válaszadás lehetőségére. Elvégre az se ritka manapság, hogy egyáltalán nem engednek minket reagálni.

A képviselő a szokásos vádakat hozza a magyar kormánnyal szemben: a jogállamiság lebontása, a sajtószabadság hiánya, az egyetemek és emberi jogi szervezetek elleni támadások. Mi nem elhallgattatni szeretnénk a kritikákat, hanem tényeken alapuló párbeszédet. Jelen esetben pedig ennek még inkább híján vagyunk, mint a hozzászóláshoz egyenlő lehetőségeket biztosító alapoknak. Mi értékként és a demokrácia alapjaként tekintünk a vitára, mert amit mondunk és teszünk azt tények és nem pedig politikai vagdalkozás támasztja alá. Ugyanakkor mit is várhatnánk valakitől, aki az Open Society még 2016-ban kiszivárogtatott dokumentuma szerint Soros György megbízható európai parlamenti szövetségesei között szerepel... Se többet, se kevesebbet, mint a Sargentini-jelentéstől…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. október 13. 18:54
Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól: https://egyvilag.hu/temakep/076.shtml
BőröndÖdön
2020. október 13. 14:43
Hogyne,tíz éve bújkáltok minden vita elől !!
yndi
2020. október 13. 11:38
"Mi értékként és a demokrácia alapjaként tekintünk a vitára" Röhej. Döbrögi tizenakárhány éve nem áll ki vitára senkivel, még csak nem is nyilatkozik független sajtóterméknek. A beszédeiről kordonokkal és biztonsági őrökkel tartanak távol mindenkit, aki nem tapsolni megy oda.
nemecsekerno_007
2020. október 13. 11:23
Svédországban már csak a cenzúrázott, ballib média az, ami svéd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!