Hazugságjelentés Brüsszelből

2020. október 01. 07:06

Meglehetősen visszatetsző és képmutató, hogy Brüsszel most újabb feltételekhez kötné a kifizetést.

2020. október 01. 07:06
Putsay Gábor
Magyar Hírlap

„Ismét demokráciából akarnak kioktatni minket az Európai Unió (EU) vezetői, most a jogállamiság vizsgálatához kötnék, a politikai zsarolás formáját alkalmazva, az európai helyreállítási alap ránk eső részének kifizetését.

Az Európai Bizottság álláspontja szerint ugyanis – mint azt a tegnapi jogállamisági jelentésükben bemutatták – sérülnek a demokratikus normák Magyarországon. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint a jelentésben foglaltak abszurdak és valótlanok, azt valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, George Soroshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok által finanszírozott nemzetközi hálózat részei.

Nem véletlen, hogy Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő egyenesen Soros-jelentésnek minősítette a közzétett hazugsággyűjteményt.

Az Európai Tanács még július közepén szavazott a 750 milliárd euró értékű helyreállítási alapról, amelyben 390 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás és a pénzpiacokról felvett, 360 milliárd eurós kölcsön szerepel. Előbbiből Magyarországnak 6–6,5 mil­liárd euró, azaz a közös büdzsé töredéke jutna, az unió viszont most megpróbálja ideológiai alapon meghatározni, hogy kinek járhat ez a támogatás és miért. Mint azt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tegnap világossá tette, a frakció biztosan nem szavaz meg és nem ratifikál olyan megállapodást, amely »politikai furkósbottá emeli« a zsaroláshoz való jogot. Meglehetősen visszatetsző és képmutató, hogy Brüsszel most újabb feltételekhez kötné a kifizetést, de csak a »renitens« államok számára, miközben a spanyol, német és olasz politikusok sürgetik az Európai Parlament mihamarabbi döntéshozatalát a helyreállítási alapról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2020. október 01. 14:26
Ezek nettó hazugságjelentések! Nincs újdonság!!! Mindig lesznek, amíg Nemzeti kormányunk lesz!! Szóval remélem sokáig firkálgatnak még a Soros meg egyéb csicskák!!!!!!! Nagyon mulattató a sok idióta!!!!!
küllő
2020. október 01. 08:35
Mit nem lehet ezen érteni ? HA TOVÁBB LOPTOK-CSALTOK, NINCS TÖBB PÉNZ ? Ez magas ??
elfújta az ellenszél
2020. október 01. 08:19
Az EU fordulóponthoz érkezett, innentől már nem lehet ugyanúgy tovább. Legjobb volna megvétózni az adósságunióba való átmenetet, de okosabb megoldás elszabotálni. Ebben asszisztálnak a libsik, mint hasznos idióták. Bár látszólag Magyarország veszit, lehet hogy egész Európa nyerni fog ha dugába dől a közös számlára történő eladósitás terve Ha már jogállamiságról beszélünk: a terv kivitelezéséhez gyakorlatilag taccsvonalon kivülre tették a német alkotmánybiróságot. Ez is szerepel Jourová jelentésében?
BőröndÖdön
2020. október 01. 08:01
Miért baj az,hogy mi a szotyializmust építjük?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!