Hatalomfüggő politikusok: hagyjátok békén a gyermekeinket! Itt a vörös vonal!

2020. október 09. 14:07

A társadalmi kisebbségek iránti érzékenyítés mióta és milyen értelemben számít a kiskorú veszélyeztetésének?

2020. október 09. 14:07
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Felszabter.blog.hu

„Végigolvastam a Btk. 208. paragrafusát, amiben a kiskorú veszélyeztetése a téma. Azt gondolom, hogy Gulyás Gergely jó nagy politikai blöfföt csinált azzal a kijelentésével, hogy vizsgálni kell azokat az óvodákat, ahol felolvasnak a Meseország mindenkié c. mesekönyvből, mert felmerülhet a kiskorú veszélyeztetésének bűncselekménye. Hangzatos gumicsontjára azonnal ráugorva a csepeli fideszes polgármester rögtön betiltotta az összes csepeli óvodában a könyvet.

Számomra ebből három kérdés adódik:

1. A társadalmi kisebbségek iránti érzékenyítés (s nemcsak a melegekről van szó a könyvben, hanem szegénységben élő, bántalmazott/elhanyagolt, roma, idős vagy örökbe fogadott szereplőkről) mióta és milyen értelemben számít a kiskorú veszélyeztetésének? Mennyiben károsítja ez testi, lelki, érzelmi és erkölcsi fejlődésüket?

2. Hogy jön ahhoz egy politikus, hogy saját pártja politikai bullshit-jét tilalom formájában rákényszerítse több óvópedagógia intézményre? Csak azért, mert ő a fenntartó? Milyen módon marad így meg a pedagógiai szakma pártpolitikai függetlensége? Vagy holnap majd, amikor a fanatizmusnak még az eddigieknél is nagyobb teret enged a Fidesz, arra is kötelezni fogják az iskolákat, hogy tagadniuk kell az evolúciót és tanítani azt, hogy már pedig a Föld lapos, meg hogy a nő csak másodrangú emberi lény? Mert ez a következő lépés!

És a harmadik, a Fidesz tényleg ennyire hülyének nézi a saját szavazóit, hogy mivel úgysem értenek a joghoz, bevesznek egy ekkora cumit is?

Most persze ne is beszéljünk arról, hogy mindez egy tipikus populista elterelő hadjárat. Mert amíg a fidesz hívők, meg az egész szélsőjobb a gumicsontot rágják, talán nem tűnik fel senkinek, hogy milyen súlyos válságba került a magyar gazdaság ill. hogy egyre ijesztőbbek a számok koronavírus ügyben. Másrészről viszont a napokban egy sereg szívszorító reakciót olvastam, amelyekben olyan melegek ill. meleg szülők fogalmazták meg félelemmel teli aggódásaikat, akiket ez a legújabb kultúrharc létükben fenyeget. Hiszen amióta Dúró Dóra nekiállt ledarálni a könyvet, felerősödött az az üzenet, hogy ezeknek az embereknek a létét is el kellene törölni. Főleg azért, mert veszélyeztetik a gyermekeket. Még a sajátjaikat is! Te Úristen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messzeföld
2020. október 11. 05:14
Evangelikus. Tudjuk kik.
matyi lúdas
2020. október 10. 13:16
https://i.imgur.com/F8vTnbf.jpg
Bitrex®
2020. október 10. 05:59
Hát ezért kár volt Bécsben teológiát tanulnia a hölgynek. Mert a Bibliában is meg vagyon írva, hogy férfi férfival /nő nővel/ne háljon, mert undorlatos dolog az.
furunkulus13
2020. október 10. 01:26
RiTa! Óvodások között buzi és transznemű propagandát folytatni nem jó ötlet,mert a népharag elsöpri az éceszgébereket.A ledarált mesekönyv sok tizezer, buziügyben eddig közömbös emberrel utáltatta meg a genderlobbit!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!