Egyszerűen hiányzik a BKK-ból az elhivatott, szakmai vezetés

2020. október 22. 21:22

Az utastájékoztatási osztály élére hetek óta képtelenek új vezetőt kinevezni. Nem irigylem azokat, akiknek ezekből kellene kitalálni, hogy most hol jár és hol áll meg a metró, és melyik állomás akadálymentes...

2020. október 22. 21:22
Gál Mihály
Facebook

„Nem irigylem azokat, akiknek ezekből kellene kitalálni, hogy most hol jár és hol áll meg a metró, és melyik állomás akadálymentes...

A KÖKI-n lévő vonalcsík szerint a Lehel tér és Újpest között nem jár a metró, de egy másik totem szerint végig jár, és megáll a Klinikáknál, a Corvin-negyednél, a Ferenciek terén és az Arany János utcánál is, ahol amúgy most megállás nélkül haladnak át a vonatok. Van olyan térkép, ami szerint az Ecseri út és a Pöttyös utca akadálymentes állomásde a középső szakasz nem akadálymentes, aztán van olyan totem, ami szerint az Ecseri és a Pöttyös ugyan nem akadálymentes, de mindenhol megáll a metró, ott is, ahol nem. Erre aztán egy külön tájékoztatót is ragasztottak egy pici vonalcsíkkal, hogy bocs, de a totemen hülyeség van...

Minden korábbi BKK vezér tudta, hogy az utastájékoztatás a cég egyik legfontosabb, leglátványosabb területe, ha ott hiba van, nagyon hamar anyázni kezdenek az utasok, a hibás tájékoztatókról készült képekkel pedig nagyon könnyű “médiahabot verni”. Ezért adtak meg nekünk minden eszközt és forrást ahhoz, hogy azt megfelelően működtessük. Ez a szemlélet most teljes egészében hiányzik, forrásmegvonás, létszámcsökkentés, a szakmai iránymutatás és a kontroll teljes hiánya jellemzi a területet, ahonnan lassan a jó szakemberek is elszivárognak, mert nem figyel rájuk senki. 

Nagyon sajnálom azokat a volt kollégáimat, akik éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy fenntartsák az utastájékoztatásnak azt a színvonalát, amit 7 év alatt kemény munkával közösen felépítettünk. Tudom, hogy ez egy rajtuk bőven túlmutató probléma, és minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a rövid határidő és a végsőkig visszatartott információk ellenére a metró ma beindulhasson, és az utastájékoztatás megfelelő legyen. Egyszerűen hiányzik a BKK-ból az elhivatott, szakmai vezetés, az utastájékoztatási osztály élére hetek óta képtelenek új vezetőt kinevezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2020. október 23. 22:06
"Egyszerűen hiányzik a BKK-ból az elhivatott, szakmai vezetés" Jellemző, hogy Vágó István a DK jelöltjeként a BKV Vasúti Járműjavító Kft. felügyelő bizottsági tagja lehet. Akik jelölték, azt hitték, hogy Vágó István a DK jelöltje olyan ügyes, mint a Sevillai Borbély Rossini operájából: "Figaro remekül viszi az ügyeket, Figarót veheted, hívhatod, viheted, A munka szépen megy a kezében, Ő megcsinálja, te meg csak állj! Mert előtte tágul az akadály! Mert előtte tágul az akadály, az akadály."
Knerten
2020. október 23. 11:55
Ki hitte volna egy évvel ezelőtt, hogy a nem a félanalfabéta kvízprofesszor lesz a legeslegmegfelelőbb személy a tömegközlekedés élére?
Knerten
2020. október 23. 11:54
Prolik, bringatálibok, sötétzöldek, sportfasiszták, itt a rossz idő, lehet felpattani a békávéra, és nyelni a szart, amit választottatok magatoknak!
nemecsekerno_007
2020. október 23. 11:11
Anarchiszindikalista közösség :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!