Az európai adófizetők a magyaroknak akarják adni a pénzt

2020. október 08. 12:20

Nem Orbánnak, a vejének vagy a legjobb barátjának. Interjú.

2020. október 08. 12:20
Katarina Barley
24.hu

Nem tudom, mennyire követte Judith Sargentini politikai útját Magyarországon, de úgy néz ki, hasonló pozícióba kerül, mint a magyar jogállamiságról elmarasztaló jelentést készítő EP-képviselő: az Orbán-kormány két új főellenséget talált az Európai Unióban, Vera Jourovát a bizottságban, a parlamentben pedig önt.

Nem foglalkozom ezzel, mert amit ki kell mondani, azt ki kell mondani. Azzal, hogy az Orbán-kormány ennyire keményen támad engem, csak egyre többen lesznek kíváncsiak arra, amit mondok. Legalább a kevés szabad és független magyar média felfigyelt rá.

A miniszterelnök nemrég azt mondta egy rádióinterjúban, hogy a Rákosi-korszakot idézi, hogy a sajtó átvállalja egy politikus hibáját. Ezzel arra célzott, hogy a német közmédia elnézést kért, amiért tévesen idézett öntől egy mondatot.

Vicc, hogy Orbán beszél sajtószabadságról, miközben majdnem minden magyar lapot a kontrollja alá vont a KESMA-n belül. A megmaradt független média közben minden nap a túlélésért küzd, mert a kormány megfélemlíti a lehetséges hirdetőket és befektetőket, vagy mint a Klubrádió esetében, egyszerűen visszavonják az engedélyét. Ezért az Európai Bizottságnak önmagában az Európai Bíróság elé kellene vinnie Magyarországot. A bizottságnak gyorsan kellene lépnie, mert a CEU ügyében is azt láttuk, hogy hiába döntött a magyar kormány ellen az Európai Bíróság, a döntés túl későn született meg ahhoz, hogy a CEU Budapesten maradhasson.

Ha objektíven nézzük, minden megbukott, amivel az EU eddig előjött az Orbán-kormány ellen. Máig nem sikerült olyan hatékony eszközt találni, ami visszafogná a magyarországihoz hasonló autoriter tendenciákat. Ön szerint miért van ez?

Mert sajnos az Európai Parlament konzervatív pártcsaládja éveken keresztül megvédte Orbán Viktort, sőt a Fidesz még mindig tagja lehet a Néppártnak. A saját országom konzervatív pártja nyolc éven keresztül minden egyes évben díszvendégként hívta meg Orbán Viktort a gyűléseire. Ez valójában a konzervatív pártcsalád kudarca.

Pedig úgy tűnik, mintha az egész EU kudarca lenne. Nem csak a konzervatívok nem tudtak semmilyen megoldást kitalálni a hasonló esetekre.

De a konzervatívoké a legnagyobb pártcsalád a parlamentben, és természetesen a szélsőjobb sem érdekelt semmilyen megoldásban. Ettől még nem akarok semmit szebb színben feltüntetni, ez egy európai kudarc. Pont ezért kell most változtatnunk rajta, és szerintem itt van rá a tökéletes időpont. Az európai adófizetőknek elegük van abból, hogy a pénzük egy korrupt rezsimhez kerül. Ők ezt a pénzt a magyar népnek akarják odaadni, nem személyesen Orbán Viktornak, vagy a vejének, vagy a legjobb barátjának, vagy az apjának, vagy a barátainak. És ha ez nem lehetséges, akkor ezek az adófizetők azt fogják mondani, hogy nem ezt akarjuk. És most éppen ezt mondják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. október 09. 19:11
A német Katarina Barley fasisztoid okfejtésére nem vagyunk kiváncsiak... Mondjon le és tünjön el az EU politikai életéből...
Bokros Birka
2020. október 09. 11:16
Hát kérem, amíg Szaros Gyura kilóra veszi az EU vezetőit, addig senkinek nincs joga Magyarországon korrupcióról beszélni. Az EU vezetőinél korruptabb bagázs nincs!
fogas paduc
2020. október 09. 10:47
Ez a Katherina veri még a gyerekeit ? - (csak igennel, vagy nemmel szabad válaszolni)
Bokros Birka
2020. október 09. 09:48
A náci néni, de kussolt, amikor Gyurcsótány szarkái lopták a 4-es metró pénzét! Mikor Gyurcsótány libással együtt sukorózott, akkor is csak a libsi görény ment Clinton mamához, hogy levelet kellene írni, nehogy lecsukják a balfasz szarka népet! Ezek után patásozni egy kicsit ciki, olyan ez, mint Mészáros Lőrinc adománya meg a Gyurcsótány adományának különbsége a koronavírus megfékezésére! Mi az, hogy? Nagyon is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!